Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, November 14, 2011

TIPS - sebelum memulakan dvd workout


Ramai yang tengah berazam nak kurus..
Dengan cara workout!!

Ye, ini sangat bagus..

Ni ada tip yang akak Zel nak kongsikan..
Berdasarkan pengalaman sendiri..


Selepas dapat DVD..
Masuk dalam player..
Lepas tu bersedia..
Pi la minum air ke hape..

Kemudian..

On kipas.. kalau ada econ lagi bagus..
Pastu duduk laa atas sofa..
Kalau rasa penat.. bawak baring atas toto..

TEKAN PLAY!!!

Dan lihat laa Jillian dan kawan2 dia workout!!

Anda jangan buat apa2 lagi tau..
Tengok saje dulu..
Akak tau korang sangat terujakan nak buat cepat-cepat

Ambil perhatian..

1- Cara-cara workout
2- Peralatan digunakan
3- Level
4- Masa
5- Kaji sama ada sesuai atau tidak workout tersebut

Contoh:

Ada lompat bintang sebanyak 30 kali berturut-turut..
Kalau berat anda atas 100kg..
Sila jangan melompat bintang bersama-sama..
Atau, sekejap lagi anda akan melompat masuk ambulans..
Boleh digantikan dengan low intense workout..
Spt angkat tangan ke atas dan kaki dikeluarkan secara bergilir-gilir kiri dan kanan..

Tengok laa dulu DVD tersebut..
Seolah2 anda tengok movie..
Nanti esok, baru mula..
.
.
.

4 comments:

ratusiput said...

aku pling ske yg 30 day shred tu.tp sampai skang main level 1 je.level lelain nak pitam buat.ehehe.tu pun dh lama tak buat.tp mmg berkesan workout dia sbb dulu aku disiplin buat 3-4 kali seminggu turun 5 kg...

gebu's fairy tales said...

saya start berJM 30 dys tu masa berat 90kg...gegeh buat 5x seminggu sampai turun 70kg..skang tak larat dah..sbb dah naik 80kg uwaaaaaaa!!

I want to lose weight said...

AKu je tak gigih-gigih

laila..eila said...

kak zel..nk oder dvd tuu pls