Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, December 29, 2011

The Baby Food Diet


Sebelum start extreme diets kengkonon nyer tu..
Nak kena cari dulu cara-cara diet yang sesuai..

Nanti kita decide sesama cara mana nak pakai..
Diet membabi buta..
Result pun membabi jugak laa khennn... :))

Hari ni nak memperkenalkan..

BABY FOOD DIET..

Jennifer Aniston guna diet cara ni..
Dia makan puree baby tu sepanjang hari..
Puree sayur-sayuran dan Puree buah-buahan stim..

Apa pun.. diet jenis ni..
Kena kira kalori jugak..
Puree-puree pun..
Tak boleh lebih 1200 cal sehari..

Dah nama pun baby food diet...
Maka jangan laa ko guna lak pinggan diameter satu pembaris panjang tu..
Makan kena guna mangkuk baby jugak..
Guna sudu baby.. so that tak banyak laa portion dimakan..

Mampooo tak?!!

Takpe-takpe.. senaraikan lagi nanti jenis2 extreme diets yang lain..

p/s: untuk yang berat bawah 90kg, jangan risau.. khabarnya, peserta CDCS akan menyambung contest lain pulak. So, boleh join contest sanun hokay.. ;)
.
.
.

3 comments:

ibh said...

Erk!..kena mkn kerap la jawabnya kalo sikit tu ja..hehheeee

mia-ina said...

wah x nah dgr pn psl diet jenbis ni..suatu info baru ni kak zel..selamat berdiet slps pantang...giliran mia lak berdiam diri..haha...lps ni mia join pulak program diet k..jgn lupe..

quezul said...

zel, hang buley tumpang makanan hasya la mcm ni...selamat berdiet...