Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, December 15, 2011

EBM hampir habis...


Stok EBM Hasya yang tinggal..
4 pek x 8oz + 3 botol x 5oz + 1 bekas x 3 oz..
total = 50 oz :)

Sempat kot sampai ke tahun baru..
Lagipun, lepas Krismas.. malas dah nak mai keje..
Cuti aku ada baki 4 hari lagi..
Kontrak baru non-hado..
So, lepas ni Hasya akan direct sahaja dengan Mami..

Ada hikmahnya disebalik kontrak tidak bersambung ini..

Kalau kena keje lagi..
Memang confirm tahun depan Hasya minum campur-campur..
Tak terkejar dah aku dengan dak Hasya ni..
Makan kuat.. minum susu kuat..
Badan je takmo naik-naik..

Skang dia memerlukan
5 x 4oz sehari kalau aku bekerja..





Ini susu rosak :)

Apsal aku simpan dalam deep freezer?

Saja nak kasi DF aku nampak penuh...
Susu ni rosak masa peti ais rumah aku rosak..
Pintu tempat beku tak boleh tutup :(
Maka jahanam laa susu2 ini..
Banyak lak tu.. lebih 100 oz..


Apapun.. syukur alhamdulillah sangat dah...
Hampir setahun Hasya berjaya menyusu badan..
Tanpa campur FM lansung..
.
.
.

3 comments:

kakngah said...

harap2 raissa blh ikut jejak langkah hasya... fully BF.

Mimy Hamid said...

kak zel bg la tips nak bg susu byk..ni dah pregnant 8 bulan takde pun tanda susu keluar...

I want to lose weight said...

hari tu masa 8 bulan ni..
sifu2 akak suh sikat nenen tu..
dari atas ke bawah..
guna sikat yang nipis tu..
nak bagi urat susu lancar