Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, November 9, 2008

1st week - 132kg

Tu dia... sampai 2 kali pusing timbang... punya beratnya. The scale limit number is 130KG and time tu.. jarum penimbang tu dah smpi 130kg and move another 2 kg after 0... UWAAAAAA... berkat pi kursus CB3 yg tak ketahuan butir isi semua, tapi berat aku leh naik 4kg in 3 days.

My mum apa lagi.. bukak khutbah ler.. brok brek brok brek.. berletiaq.

02/11/08 - Sunday
Tgh hari tu, my dietician dtg dengan asstnya.. pas dah timbang, ambik ukuran sume... tiba la masa nak menyarungkan the very the very ketat **** gerder yg ada sistem bio infrared mende ntah. Aku layankan je, wlupun nak mengancingnya tu.. ala2 mau tergolek dok punya laa susah.

Pastu akak tu pun bagi laa brief apa2 yg patut termasuk laa my meal planning yang bagi aku lansung tak masuk akal... hehehe.... sebaik sahaja akak tu melangkah kuar dari rumah, aku pun mengadap meja makan.. my mum said "Oi.. makan laksa tu 3 sudu cukup !!!" Aiyok.. 3 sudu, nak jd taik gigi aku pun tak cukup tawwwww....

nyup nyam nyum nyap.. hambek ko.. 3 mangkuk sekali harung. Bersama gerder yg menjerut perut, larat gak aku hadap laksa 3 mangkuk.

03/11/08 - Monday
Pagi tu ala2 semangat samurai laa nak diet... konnnnoooonnnnnn.... berbekalkan sambal sardin cap ayam dan roti gardenier yang dah nak smpi tarikh luput ditambah pula dengan SMS akak tu bgtau suh tgh meal planner, aku telah memakan 6 keping roti cicah sambal sardin. Lazat !!!

Tapi ubat-ubatan yang dibekalkan aku makan ikut jadual kecuali bee pollen tu aku makan 1 sachet je memandangkan kepala aku migrain makan bende tu.

04/11/08 - Tuesday
Pagi ala2 semangat gaban tu muncul balik... makan roti 2 keping je. takde cicah apa ngn susu low fat. Pastu p KL.. Rehan layan Mc. D, aku pandang je.. Balik KL tu.. mendesup aku lak p Mc. D, layan fillet-o-fish. Mmmmm lega !!!!

Pastu malam siap makan nasi kat umah MIL jam 9.30 mlm. Tapi ubat tetap makan.

05/11/08 - Wednesday
FAILURE... pagi2 hardup nasi goreng 2 pinggan.. pastu menjelang petang p layan Snack Plate KFC ngn kanda aku.. malam lak layan nasi lagi kat umah MIL.

06/11/08 - Thursday
hari ni makan roti ngn kuey teow goreng yg aku goreng sndr.. amat laa tak sedap

07/11/08 - Friday
pagi-pagi layan roti koka yg penuh ngn margerin dan gula. lazat.. lazat... ptg makan kuey teow lagi.. kalau semlm tak sedap.. hari ni 10 kali lebih tak sedap dari semlm

08/11/08 - Saturday

TIMBANG DAY

pagi-pagi dah smpi kat umah mama.. tapi tak terus cari timbang. Mandi dulu.. sbb orang kata kalau timbang pas mandi badan jadi ringan sikit. Ye ke tak, aku pun tak pasti.

126 KG

humang hai... terkojut badak den... maknanya ubat yg aku makan tu rasi laa dengan aku. Wpun aku takde laa jaga makan sangat, cumanya aku stop carbonate drink + chocolate dan kurang sket laa makan nasi. Kalau tak dulu pagi petang siang malam makan nasi.

Quite a good start...

tp malam tu, as a reward.. aku belanja diri aku sndr NASI GORENG USA.. kwang kwang kwang.

9/11/08 - Sunday
Free day - Tapi takde laa nak makan sangat pun. Maybe sbb ubat tu dah mula hilangkan selera makan. Pagi sarapan nasi lemak.. pastu malam makan kuey teow goreng sikit. Antara tu ada makan nugget 2 ketui.


.
.
.
.
.

No comments: