Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Saturday, November 22, 2008

Chaiyok...ERK !!!!! - 125 kg


Takde penurunan lansung hatta 100g.. huhuhuhu... mgkn kah sbb aku melantak 2 kali makan mc'D? + setiap hari lunch makan nasi sepinggan penuh!!!!


Lagipun mgu ni agak culas sket makan ubat sbb busy banget. Satu lagi amalan minum 1.9L air sehari jugak tidak dapat diamalkan kerana terlupa medang bawak botol air. Pastu siang dah tak minum air, tentu laa malam minum air kan. Tu nasib baik malam tak makan nasi.. kalau makan agaknya, ntah naik 2-3kg... uwaaaaaaa !!!!!


Semlm, THE TIMBANG DAY lagi syok... mama call cakap dia masak sup daging kaw punya.. tanpa membuang masa, dalam ujan lebat tu aku sanggup redah bukak gate, tutup gate kuarkan kete. Nak p makan umah mama


Sampai, seperti yang telah diwar-warkan.. betui ler ada sup daging siap dengan paprik sotong + telur, kerabu nenas + sotong kering + kulit limau dan my peberet food of the world... ikan masin talang goreng ngn cili kering + bawang banyak-banyak. SUPERB!!!!!!!! 2 kali wa tambah nasi tu... Gambor takde, sbb hp baru aku yg ada camera tu belum smpi lagi. klu ada gambor, mesti yang tgk tu.. tup! tup! tup! air liur jatuh atas meja PC sbb terlior..


Mgu depan kena usaha keras sakan la nih... tapi buleh ke?!! dah ler mgu depan kena balik dok umah mama sbb awin & angah dah balik ke kampung masing2. Harap2 mama tak masak. Mama ni kan, dia je sakan nak suh orang diet.. sanggup kuar duit ribu-riban beli cam2. Tapi, asal weekend je "HELLO LONG, MAMA MASAK SEDAP NI.. KO NAK DATANG TAK ?!!!... Walaweeeeiiiiii..... abih tu camno?

Time ambik gambor ni, kat Melaka.. rasanya ni laa rupa aku berberatkan 125KG



4 comments:

MAMAMENCAH said...

JOm wehhh...minggu ni kita NO RICE AT ALL!!!

UmiHannan said...

huhuhu..nak join gak tp cam tak best je idup kalau tak mkn nasik.

I want to lose weight said...

chaiyok bung...

mai said...

hahaha...kalu camni camne nak lose weight...susah le nak menolak..kan?..lagi2 kalu mak yang masak..ssslluurrpp...meleleh ayo lioq