Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, November 10, 2008

Sate & Kuey Teow Tom Yam

Tak makan seharian mmg tak susah.. tapi tak makan malam... aiyok !!! kenot laaa... kena pulak semlm, sbb malas nak masak nasi.. pi ler beli sate utk en hubby ku cayang. Beli tak hagak2 lak tu. 30 cucuk sey..

Smpi rumah dah pukul 8 mlm, perut rasa sengkak dah ni. pakai gerder more than 8 hours oredi. Almost 11 hours. Sebelum tu, p farmasi beli Noriday. Kat pintu farmasi tu ada timbang yang cam kat klinik kesihatan tu, timbang laa lagi berat. Mana laa nak tau naik balikkan. Memandangkan Ahad hari tu bebas sebebasnya.. siap teguk coke 1 gelas besor lagi. Hehehe... masih menten 126kg.


Teringat plak ada tom yam semangkuk dalam peti ais. So, ala2 tak nak membazir laa kan (common reason) panaskan tom yam pastu buh kuey teow sket + udang 8 ekor + cendawan tiram. Perrrghhhhhh sedap plak ngn kuah dah pekat ala2 tom yam stew plak. Hadap semangkuk licin.


En hubby balik, dia layan sate sorang2. Ala, bape cucuk sangat la kan perut dia tu leh masuk. g kitchen tgk ada banyak cucuk lagi. MEMBAZIR AMALAN SYAITAN. Atas sebab-musabab tersebut, ahkak telah menghabiskan pulak sate-sate yang tidak bersalah itu.

Ikutkan, perut aku ni takde laa lapor sangat. Tapi sebab dah menjadi amalan kehidupan seharian dimana mulutku ini sentiasa mau sentiasa dalam keadaan mengunyah.. chew2... dan tekakku yang sangat suka pada kesedapan makanan.

Apa-apa pun, tgu ler hari sabtu ni.. TIMBANG DAY !!! tgk ada turun lagi ke tidak. Kalau turun jugak, maknanya aku kena laa sign up as dealer plak. Sambil kuruskan badan aku, boleh gak wat duit untuk orang lain menjadi kurus sama. Ops, KURUS tak sesuwei kot.. kurangkan berat badan, itu lebih sesuai.





No comments: