Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, March 26, 2012

Anakku demam...


Doktor kata pasal nak tumbuh gigi..
Gusi dia tengah bengkak nak kuar geraham..
Mau ke budak 15 bulan tumbuh geraham dah?

Tapi mmg panas ler badan dia..
38 - 39 sesaja..
Semlm dah sumbat satu ubat punggung..
Baru laaa lega sket panasnya..

Tapi.. dia ni sebiji perangai abang..
Kalau rasa sihat.. tak reti duduk diam..
Pastu kalau dah rasa demam balik.. merengek!!


Nak bagi makan ubat susah lak tu..
Mula2 pakai sudu OK..
Pastu dah 2-3 kali bagi..
Dia dah mula tepis sudu tu..
Pakai syringe.. pandai pulak dia luahkan balik..

Rasa cam demam nak cakap pun ada..
Nak tambah vocabulary kot..
Dah cam2 bunyi kuar skang ni..
Dulu NYUM kalau nak minum..
Semalam dah boleh cakap MINYUMMM..

Ahad lepas nenek datang rumah..
Nampak nenek terus MAMA.. MAMA.. MAMA...
(ikut aku laaa panggil mak aku mama)

Yang geramnya.. MAMI jugak tak kuar dari mulut dia..
.
.
.

1 comment:

Wanita Mutalib said...

boleh jadi kak, sebab Q pun skarang dah ada 2 geraham plus satu on da way, n yet dia baru 16 bulan. ntah masa berapa bulan dia tumbuh geraham yang first ita tak perasan hee.