Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, March 11, 2012

Dilema seorang MAMI


Anak memunggah marah..
Abih tu yang pi bubuh segala tok nek mainan atas meja rendah..
Sapa buat?!!
Pastu yang beli mainan banyak2 watpe..
Dah tau malas nak kemas2..

Anak tumpah nasi atas karpet naik antu..
Suh dia suap sendiri..
Yang adik pulak menggapai2 smpi terbalik sepinggan nasi..
Abih tu sapa yang awalnya bawak nasi letak depan TV..

Anak terbalikkan milo sejuk satu cawan..
Abih tu sapa yang letak cawan milo tu kat atas lantai...
Pastu pesan kat anak yg sibuk main PS2..
Air tu kang jangan sepak pulak..
Apsal tak letak atas meja?

Pening anak dok punggah laci..
Awatnya pi buh barang banyak-banyak dalam laci..
Kalau takde barang dalam tu..
Takde laa barang dia nak punggah keluar..

Sakit jiwa anak dok kuarkan novel dari rak buku..
Kenapa tak sudah baca masuk je dalam kotak..
Mami bukannya jenis suka ulang2 baca buku yg sama pun..

Marahkan anak dok pump shower foam smpi 1/2 botol sekali mandi..
Abih tu kenapa beli yang pump..
Cer beli yang picit tu.. tentu tak boleh nak pam banyak2..

Bising anak kombah stokin papa..
Yang pi letak stokin tu dalam laci rendah sapa suh..
Sehari 10 kali kemas laci stokin..

Menjerit anak dok tekan button off remote Astro..
Yang pi letak sepah2 tu sapa?

Streesssssss !!!!!
.
.
.

3 comments:

ITS NOT ABOUT ME...ITS ALL ABOUT CHANGING PEOPLE'S LIFE! said...

Salam...hai kak!! Nak lose weight keh??
Saye ade buat herbalife...pernah dengar x???
saye dah turun 7kg dlm mase 7minggu & sekarang saya dah join herbalife tuk share & coach orang yg nk turun/naik/improve kesihatan
kalau akak berminat...
call saye = 013-255 8910
http://hanzlisha.blogspot.com/
=)

Mimy Hamid said...

akak kelakarrrrrrrr..lama tak baca blog akak..

noradzlina.kamdani said...

aku faham...jgn stress