Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, March 12, 2012

Pemandu jiwa kacau...


Sejak hari-hari travel jauh ni..
Cam-cam perangai jiwa kacau aku jumpa..
Sebelum ni kat Tg Malim.. ulang alik dalam 5km..
Hanya jumpa kes-kes potong kiri.. signal tak bagi.. langgar traffic light..
Itu biasa...

Pagi ni meneruskan tugas ke Teluk Intan..
Ikut hiway kuar Bidor..



Pemandu Jiwa Kacau 1
Tora Terbang aku berada di lorong KIRI..
Belakang aku ada sebiji Sentra..
Bagi high beam.. atas tujuan?!!!

Aku cek handbag.. kot2 laa tertinggal atas bumbung kete...
Pastu cek kain.. kot laa terkeluar ikut pintu..
Ok..  cek gigi plak..
Kot laaa ada cili sambal nasi lemak melekat kat gigi :))


Pemandu Jiwa Kacau 2
Ada sebuah treler bawak tong gas.. harus laa 50-60 km/j..
Belakang dia ada lori bawak hape ntah..
Tapi laju sket dari lori pertama tadi..

Lori kedua memotong lori pertama..
Aku pun follow laa belakang lori kedua tersebut..
Tiba2 muncul kete berkelajuan tinggi..
Seperti biasa.. perangai PEGHAK kete2 laju ni..
Buh high beam 3-4 kali..
Tujuan?!!!!

Adakah ko buta mata tak nampak lori depan aku?
Ko meminta aku brek dan masuk balik belakang lori pertama?
Atau ko nak suh aku masuk gear terbang..
Pastu terbang melalui atas lori kedua tersebut..


Pemandu Jiwa Kacau 3
Aku dah laa dah lambat ni..
Training start jam 8.30 pagi..
Aku baru masuk simpang Bidor hala ke Teluk Intan..

Depan aku.. sebiji Camry 2.0 yg berkelajuan 55-65 km/j
Sedangkan jalan tu boleh sampai 90km/j..
Bila jalan bertentangan dah clear..
Apa lagi.. masuk gear 3, henjut laa nak memotong..

Pemandu Camry jeling kete aku.. (agaknya laa kan)..
OOO.. SEBIJI TORA TERBANG 0.65 cc..
Hendak memotong sebuah Camry baru beli 2.0..

Dan-dan.. dia pulak tekan minyak..
Kalau aku tekan minyak aku smpi bukan cecah lantai tau..
Sampai cecah jalan raya pun belum tentu boleh potong lagi..

Sungguh laaa hamjads..
Terpaksa laaa tak jadi memotong dan masuk belakang dia balik..
Eh, boleh pulak bawak laju..
Yang tadi cam kura-kura menopause apsal?!!


Cepat laa berakhir tugas2 training ni..
Lama-lama kang.. jiwa aku pun naik kacau jugak

,
,
,

7 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

awat tak drive wira terbang...

geraugebang said...

ha ha haaa...kuat akaq gelak zel...ko dengor? ko memang lawak kan...

adelina said...

betul...kadang kadang depa tak leh tengok pemandu wanita potong...aku selalu sumpah-sumpah orang macam ni biar mampoih xcident...aku selalu jumpa pemandu jiwa kacau myvi & apa satu lagi tuu...viva forever...taktau kenapa banyak sangat yang gila.

jas imran said...

wah.. ada gear terbang!

mama iris said...

lafgi jiwa kacau plus amukan abrasa kalo yg memandu camry tersebut adalah cha ya nun alip. mereka sgt bnyk makan baby sampai kan kdg2 benak di jalan raya...

Nur Khai said...

kelakar laa baca post akak....siap saya boleh imagine lagi..hhahahah

Aija said...

betul- betul... benci sesangat kat mereka yang suka bagi high beam ni. Rasa mcm nak letak satu cermin besar kat belakang tu. Setiap kali bagi high beam, biar t'pantul balik kat mata derang. Kasi buta terus.