Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, February 29, 2012

Double Standard...


Budak bertuah ni..
Sambil minum susu pun boleh main game..
Mmg kaki game yang amat..

Tapi bukan nak citer pasal game..
Nak citer pasal baju tido Angry Bird..
Beli as a reward..
Kalep dah boleh baca 2 suku kata dengan agak lancar..
Tanpa mengeja.. Alhamdulillah..
Kalau tak.. nenek dia dah nak anta g tution dah mamat ni..

Berbalik pada Angry Bird..

Kat kedai tu.. banyak laaa pijama gambor Angry Bird..
Yang jadi musykil..
Kalau Angry Bird merah.. harganya RM9.90
Kalau Angry Bird kaler lain.. harganya RM8.90
Singgit beza tu..

Kalep.. tak usah pujuk laaa..
Angry bird biru.. kuning.. hijau ke hape..
Mesti nak merah jugak...

Tau tak.. Angry Bird merah tu hape laa sangat..
Dah laa tak bape kuat.. harap klu dapat yg debab tu je..
Pastu takde keistimewaan kuasa apa pun..
Baik angry bird tembam kaler putih yg bertelur bom tu..

Pastu spender dia..
Kan ada jenis yg 5 helai dalam peket plastik tu..
Kalau Ben 10 ke.. Mickey Mouse ke..
Sepeket tu RM9.90..
Tapi kalau gambar Angry Bird.. jadi RM12.90..

Angry Bird punya pasal..
Mami dah rugi RM3..

Ni yang ANGRY nih!!!
.
.
.

4 comments:

Cik Ayu said...

sama mcm pyjama akmal.. kalu bley hari2 nk pakai baju angry bird tu.. apa yg best sgt ngn angry bird ni??

HoNEybUneE said...

Kalep mengikuti fesyen terkini la mami...mami aper tau? keh keh keh...mujur jamang2 kiter dulu tak kuor baju tido gaban ke...kesatria baja itam ke...miro attack ke...hahahhaha...anak aku lak hari2 blk skoloh bgtu kawan dia ada beg angry bird...kalam, pembaris, pemadam angry bird...aku wak2 pekak jer part tu...hahhaha

I want to lose weight said...

nasib baik part stationery angry bird ni kat kedai RM2 banyak :))

adelina said...

anak ku pun sama...aku pun beli pijama angry bird...kira mahal la rm15 kan. Basuh sekali luntur habis...tensen makcik.