Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, February 21, 2012

Remote Astro



Masa zaman Khaleef.. ada 2 biji je remote satu2 masa..
Zaman dak Hasya.. 3 terus..

Minah ni.. masa umur 3 bulan dah menunjukkan minat pada remote Astro..
Kekal sampai laa sekarang..
Balik rumah, mmg remote dia cari dulu..


Selain daripada suka menukar-nukar cenel..
Pastu gembira sorang2..
Dia gak suka bawak remote ni merata..
Pergi dapur.. masuk bilik.. masuk toilet...
Pastu tinggal..

Demi tidak membuatkan mami dia stress cari remote..
Tu yang pakai 3 sekali gus..
Hilang satu.. ada lagi dua..
Dan sedang dalam pertimbangan untuk beli yang ke-4..

Bab tukar cenel satu lagi..
Nombor feveret dia..
999 tak pun 666...

Tapi takpe.. sebab kat tangan mami dah ready sebiji lagi..
Terus tukar semula ke 712.. 
Hehehe feeling Chicago laa sangat tgk E!

Abang dia pun ada peel gak dengan remote ni..
Selalunya bila mami lepa pergi dapur @ toilet..
Nanti dia tukar ke 613.. pastu sorok remote..
Igt mami ko tak tau..
Nin dia... sebiji lagi remote rahsia keluar dari laci..
Tukar balik 712..

So, apa battle pun..
Mami tetap MENANG :))
.
.
.

5 comments:

mama iris said...

haha suka tgk jejari dompot yg tgh tekan remote tu. apsal ek baby suka sgt ngan remote astro?dulu anak dara ni pon sama.

I want to lose weight said...

si kenit ni apa remote pun dia suka..kalau dapat remote econ.. boleh meletup econ tu.. kejap off.. kejap on.. kejap tukar mode.. kejap kang tukar suhu.. dia suka dengar bunyi TEET

noradzlina.kamdani said...

mami mmg tere..hoyeh...

eƒriz said...

kenapa ga di beliin sasja hp mainan yang bisa bunyi bunyi

I want to lose weight said...

dia ada je HP mainan..
tapi KURANG MINAT..

Masih berminat dengan benda2 real spt remote, hp dan camera..

Rasanya semua budak pun sama..
Mesti nak yang betul2