Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, February 28, 2012

Fiksyen 302


Aku baca buku ni Sabtu lepas..
Hari Sabtu mmg hari membaca novel..
Sebab Hasya tak suka aku ke hulu ke hilir wat keje rumah..
Dia gembira kalau aku melepap je depan tv baca novel..

Citer ni MENAKUTKAN!!!!

Memang takkan dapat teka siapakah Zonan..
RAM berjaya buat aku percaya yang Zonan mmg roh tanpa wajah..

Kisahnya pasal berlaku 4 org bekas pesakit mental..
Melakukan pembunuhan pastu toreh nombor 302 pada mangsa..
Pembunuhan yg kejam.. tapi depa terlepas dari seksyen 302..
Sebab depa adalah pesakit mental..

Mereka melakukan pembunuhan atas arahan Zonan..
Iaitu roh jahat tidak berwajah..
Zonan ni nak balas dendam atas kematian kekasih dia..
Yang juga kena bunuh oleh seorang VVIP

Pastu time 2032... Rita iaitu anak kepada VVIP yg telah terbunuh tersebut..
Cuba membongkar kembali siapa Zonan..
Dengan bantuan doktor psikologi dr hospital mental ke-4-4 pembunuh..
Dengan guna mesin masa.. Rita kembali ke tahun sebelumnya sebagai peguambela yang membela salah seorang daripada pembunuh tersebut...
Dan dia dapat tahu siapa Zonan sebenarnya..
Namun, malapetaka menimpa lagi...
Selamatkah Rita?
Siapakah Zonan?
Siapa yg bunuh kekasih Zonan?

Cerita ni memang best superb gile!!!

Aku baca dengan penuh penghayatan siap berdebar2 lagi..
Kalau dah baca mmg tak boleh letak :)
.
.
.

5 comments:

kakngah said...

ish.. bernapsu aku baca review ko zel. ni yg buat aku tak sabo2 nk baca gak..

Cikja said...

kak novel RAM memang terbaik semuanya.

Wanita Mutalib said...

dah baca :)

Min Aina Ila Aina said...

Bab split masa ni yang lemau sikit ni. Walaupun best, tapi terlebih fiksyen dari realiti. Apapun nak intai-intai jugakla.

cikbedahlaser said...

klu tulisan RAM.. kena amik mood baca dgn serius... kalau tak.. sure tak faham... selalu nye baca sekejap dh ngantuk... owh ram.. ram..
tp mmg kagum la dgn RAM...

masa buku ni baru keluar... bersusah payah nak beli sbb time die keluar... akak sy sibuk nk blk sabah... d gesa nye saya beli... sbb MPH je ade.. lain2 bookstore takde lg masa tu.. yg lg best.. MPH One utama je ade.. MPH lain lewat seminggu.. satu hal plak...
tp..pustaka mukmin... sentiasa aawal..