Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, July 17, 2012

Baju Raya Batch ke-3 :)


Kali pertama... dah udah masa bulan 5 hari tu..
TF Value Mart wat baby fair..

Pastu siapkan terus baju kurung Hasya 2 pasang..
Baju melayu abang sepasang...

Pastu sejurus sebelum kontrak PSH abih..
Aku beli lagi.. untuk raya lain tahun...
Kalep beli smpi umur 8 tahun..
Hasya smpi umur 4 tahun..

Maklum laaaa... nak kena buang keje..
Takut nanti hidup susah takde baju raya untuk 2 tahun akan datang..
Jadi beli siap2.. :))

Sampai kena sound dengan Hajah Norlia dan MIJ..
Wat perangai gila isim mami kalep ngn hasya ni..

Kang anak2 aku takde baju raya 2013 sama 2014 camne?!!!

Baju-baju in advance tu dah selamat disimpan dalam beg dan masuk dalam kotak untuk memelihara kebaruan baju tersebut.



Ini hasil menyogo semalam..
Biasa-biasa sahaja.. sebab aku bukan jenis giler brand..
Aku budget.. Hasya RM100.00
Kalep RM100.00..

Namun, dah nama anak gegirl..
Dah pasti dia melangkaui budget..
Hasya terlebih rm50.00 dari budget..


Yang ini abang Kalep..
Tak cukup pun Rm100.00...
Lebih itu telah diserap masuk ke baju adik :)

Dan.. apsal aku rasa baju hp kuning cair tu cam adik gak yang punya..
Ooo Emmm Geeeeeeee!!!
Ni mau tahun 2015 baru leh Hasya pakai..

Kalep tak beli jeans banyak..
Sebab.. sebab mak giler dia ni..
Dah beli siap2.. dari umur 6 tahun.. 7 tahun.. 8 tahun...
So, cukup laa tambahan 1 je lagi..
Untuk raya ni dia ada 4 helai dah suar..

Kasut raya tak payah pikir..
Itu sumbangan ikhlas Hajah Norlia kemudian hari..
Bawak je ke mana-mana Al-Ikhsan berdekatan :)
.
.
.

1 comment:

noradzlina.kamdani said...

zel, Ten TEn xde sale ke? kn kt tg malim slalu baju murah2...