Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, July 18, 2012

Percubaan Pertama...


Selasa lepas tanya kawan aku..
Camne dia weaning off baby dia..
Katanya dia bubuh lipstick..

So, malam tadi aku pun cuba laa..
Dekat2 nak sampai time dia menyusu tu..
Aku pun conteng laaa B dengan lipstick merah..

Hasya tengok je terus menjerit takut..
Pegang B pun dia tak berani..
Tapi menangis jugak sebab haus!!

Lama-lama.. aku sndr tak tahan dengar dia membising..
Bagi jelah dia nyam..
Aku pun bukan betul2 nak bentikan dia lagi..
Saja2 nak cuba je..

Kerja lama berwajah baru aku ni..
Menuntut banyak OS..
Pastu kang ada 7 hari berkursus kena settle kan..
Takkan tetiap kali OS.. tetiap kali kursus nak hangkut anak..
Kena gak ler putuskan susu badan..
Dia ni siang takde masalah..
Malam ler susah sket..
Sebab dia jenis tido melekap!!
Pastu kalau dia terjaga.. kita hulur susu botol dia takmo..

Seminggu dua ni galak sungguh dia menyusu..
Mungkin sbb mami dia dah stop Atkins wat sementara..
Jadi rasa susu tu lebih sedap ler kot..
Kalau tak asyik rasa telur rebus je :)

Puasa ni belum tahu lagi..
Tengok laa keadaan camne..
Yelah puasa dah laa kurang minum air..
Kalau makan pun kurang..
Pastu dok makan protien je..
Mau lak kang berat Hasya turun balik bawah garis kuning..

Ada org cadangkan vitamin..
Kalau badan membadak camni..
Elakkan laa vitamin2 ni..
Kang elok masih leh pakai saiz 56..
Tup2 kang raya terus saiz 60..
Tu pun kalau 60 ada :)
.
.
.

4 comments:

ibh_sue said...

Mummy yg diet kaw2..Hasya lak yg turun berat kan.

DORAWANTAN said...

x paham.... awk conteng dgn lipstick camner...? hasya seram tgk ke rasa tak sedap...?

maaf, anak saya tak bf so this info is new to me... 1st time dgr nih!

I want to lose weight said...

Conteng puting breast tu dengan lipstick :-)

I want to lose weight said...

Hasya mmg ringan, dah setahun setengah baru 8.3kg.. Abg dulu dah belas2 kilo masa baya dia