Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, July 5, 2012

Mana pi Atkins Diary laa sangat tu?


Sorry ye..
Aku ambik keputusan untuk berhenti kejap..
Atas beberapa alasan bodo dan pandai :)

1- Piyed yang tahap melampau.. menyukarkan aku untuk minum air berkondi-kondi.. almaklum laa.. pejabat aku ni tkde tandas... Tandas jauh lak tu.. Dah tu pintu pun takde.. Nak selamat kena pi masjid.. Oleh kerana aku dalam keadaan hadas besar.. Nak pulak melimpah ruah, aku stop kejap ler pi Masjid..

2- Piyed gak membuatkan badan aku cepat penat dan lesu.. maka skang aku makan nasi sekali sehari dalam 10-12 suap utk tenaga dan penghasilan susu untuk Hasya.

3- Lepas besday MIJ hari tu.. mood aku tak berapa baik untuk diet..

4- Sabtu ni nak pi holiday.. pada ketosis jahanam di tengah jalan.. baik aku tak payah ketosis lansung dalam minggu ni..

5- Adalah beberapa benda yang aku teringin sangat nak makan sebelum puasa ni :)
Seperti serawa durian MIL aku.. buah doyan kebun PIL aku.. pastu ada satu benda nak suh mak aku masak nanti :)

Takpe.. Kak Zel akan mula balik sebaik sahaja piyed tamat..
Akak belum luntur lagi semangat nak pakai baju raya yg dijahit 2 tahun sudah..
Akak tailor tu silap jahit...
Dia ikut ukuran 3 tahun sudah..
Bila dia nak alter... aku dengan confident nyer..

TAKPE KAK, SAYA MEMANG NAK DIET NI...

Nanti aku show off kat korang baju tu ye...
Dah out of season pun corak gitu..
Kalau kome tengok.. tau laa baju tu dihasilkan tahun bila :)

Akak nekad ni raya ni nak pakai jugak baju tu..
Kalau ketat.. PADAN MUKA
Kalau longgar... CEPAT SEMUA DATANG UMAH, AKU BAGI DUIT RAYA TAK KIRA UMUR :)
.
.
.

dr akak - yang jiwa tengah kacau sebab Kak Kaseh dah turun banyak :)
.
.
.

4 comments:

NurulHudaResad said...

kak kaseh menyambung legasi akak zel yang bercuti diet.....hehhehe takpe, yg penting semangat tak luntur.

noradzlina.kamdani said...

walla...xde la teruk sgt alasan ko tu zel...msh reasonable..rindunye kt tg malim (he he he mcm ddk dh bertahun kt siru walhal dtg sekali sekala jek)

I want to lose weight said...

Lin - meh datang raya :)

Min Aina Ila Aina said...

Kak Zel, bila nak sambung Atkins balik ni? Jom la sama-sama.. Saya pun hari ni lebur dah atkins sebab period la...dah jadi melayang-layang takut pulak bawak motor masuk longkang, pulak tu datang awal 5 hari penangan diet la ni. Dah telan 2keping roti gardenia lightfiber yang bersamaan = 25gm carb.huhu.