Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, April 1, 2012

Lagu Bawaku Pergi

bawa aku pergi pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi pacu laju lagi
malah kita tak perlu kembali

tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi
tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

bawa aku pergi pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi pacu laju lagi
malah kita tak perlu kembali

mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak tekan loceng
hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng
kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng
bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng
lari dari kenyataan, mula kisah dongeng
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga

bawa aku pergi pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi pacu laju lagi
malah kita tak perlu kembali

bila kita pergi apa kan berlaku
siapa kan peduli siapa ambil tahu
hidup kita tempuh untuk apa saja
tidak kira mana kembara membawa
kita kan bersama

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh
bawa aku pergi pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi pacu laju lagi
malah kita tak perlu kembali

Pertama kali dengar lagu ni..
Aku tanya MIJ..
Kenapa nak bawak BUKU MERAH..

Utk I yg tak pernah ada pasport ni..
Buku Merah aku adalah Buku Check Up Mengandung tu..

Lepas tu dengar lagi..

HERO SUDAH SAMPAI, CEPAT TERJUN DARI LOTENG..
Siap bertopeng.. muka celoreng-celoreng..
Pergi sempadan lagi..

Ooo.. dia nak bawak awek dia lari rupanya!!

Tapi.. lepas kuar kes lagu ni kena haram..
Penulis lagu ni kata.. lagu ni utk isteri dia..
Kalau dibaca betul-betul..
Tak macam nak bawak bini pi Himalaya pun.. :)
Apa kes hantar bini pulang..
Pastu ko gi mana?
Apsal jangan bilang sapa-sapa?

Tapi, kerajaan pun tak payah laa smpi nak haramkan lagi ni..
Takkan laa asal dengar jer terus membara-bara nak lari rumah..
Igt senang lari rumah?
.
.
.

2 comments:

noradzlina.kamdani said...

mcm tu la kerajaan...klu ade isu sensitif sket mmg la dia buat camtu...
ingat x lagi FAEZ nyanyian rohana jalil..kan lagu tu pun kene haram sbb lagu tu ade kene mengena dgn bekas mak mentua fauziah latiff...(ku yah) ms skandal dgn mohamad mohamad taib...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

lagu tuh macam mengalakkan remaja lari dari rumah... itu jer...

sama la macam heavy metal tu... puja syaitan laa...

lain kali, buat la lagu ayam ke, kambing ke, lagu ikan ke... nie tah... lirik pun merapu... apa ke seninya macam tuhhh