Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, August 7, 2012

In pain..


Satu malam tak leh tido..
Dah telan pain killer 2 biji pun tak jalan..

Kalep pulak malam tadi muntah..
Tak sempat sampai toilet..
1 meter lagi nak sampai dia dah muntah dulu..
Bantai ke dinding lak tu..

Aku ni dengan sakit2 gigi..
Terpaksa laa mengemop.. basuh dinding..
Apak sesedap rasa pura2 tido..
Takkan tido betul kot..
Takkan tak dengar suara aku memekik depan pintu bilik dia..

Lepas tu..
Lagi laa berdenyut2..
Sedar2 dah kul 5.15 pagi..
Takde mood laa nak sahur..

Tapi.. selaku bini orang...
Kena jugak laa bangun kaut nasi.. sedia lauk apa bagai..
Siap anto dalam bilik..
Pastu aku terus tido balik..

Pagi ni nekad tul nak cabut..
Tapi tak rasa buleh cabut..
Sebab gigi tengah sakit..
Gusi tengah bengkak..

Harap2 doktor tu sudi nak bagi injection..
Pain killer baik punya..
Morphine pun aku rela ambik skang..
Sebab sakit gigi ni..
Boleh buat aku jadi GILA!!!

Anak muntah sbb dia tak sihat pun aku memekik marah..
Hasya merengek nak susu pun aku marah..
Nak sangkut hanger kat baju.. pastu baju terlorot pun aku naik angin..
Pendek kata semua marah laa...

Sebelum aku gila betul menjelang raya..
Baik aku pi cabut segera gigi depan ni..

Rongak di hari raya?!!

Hape aku pedulik..
Janji aku boleh pepah daging rendang makan sama lemang..

2 comments:

Mummy said...

sabar yer kak...memang kena cabut tuh...slalunya kalo gi klinik doktor akan bg ubat tahan sakit utk surutkan bengkak...lepas seminggu baru datang balik klinik utk cabut...pengalaman sy seblom nih mcm tu gak...bila dah makan ubat, gusi pun tak sakit lagi, so dah plan tanak gi klinik utk cabut..abis jer ubat tuh, denyut2 datang balik...ubat plak dia bg ngam2 jer utk seminggu...ni ada 10 ari lagi nak raya baik akak gi cepat..kang ada plak yg 1 syawal takleh makan rendang sebab gigi baru lepas kena cabut...heheh

noradzlina.kamdani said...

zel..gg yg sama ke sakit ni? ko kerap betul skt gg.