Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, August 29, 2012

Cayalah SAMSUNG :)

Samsung bayar saman Apple USD1 billion pakai syiling 5 sen sebanyak 30 trak

 

 

Pagi ini lebih daripada 30 trak yang dipenuhi dengan syiling 5 sen tiba di ibu pejabat Apple di California. Pada mulanya, pengawal keselamatan menyangka ia dihantar ke tempat yang salah, tetapi beberapa minit kemudian, Tim Cook (Ketua Pegawai Eksekutif Apple) menerima panggilan dari Samsung Ketua Pegawai Eksekutif menjelaskan bahawa mereka akan membayar $ 1000000000 dolar dengan cara ini untuk denda seperti yang diutuskan oleh  syarikat Korea Selatan tersebut.

Apa yang lucunya adalah dokumen yang ditandatangani tidak menetapkan kaedah pembayaran tunggal, jadi Samsung berhak untuk menghantar kepada pencipta iPhone sedolar bilion seperti yang mereka fikirkan terbaik.


Pihak Apple berkata, ia adalah taktik kotor, menyebabkan Pihak Apple sakit kepala kerana mereka perlu untuk memohon untuk mengira semua wang itu, dan memeriksa jika ia adalah tepat  dan cuba untuk mencari bank bagi mengira semua duit yang telah dihantar oleh pihak Samsung.

Lee Kun-hee, Pengerusi Samsung Electronics, memberitahu media bahawa, syarikat itu tidak akan takut oleh sekumpulan “Geeks dengan gaya” dan bahawa jika mereka mahu bermain kotor, mereka juga tahu bagaimana untuk melakukannya.

Anda boleh menggunakan syiling anda untuk membeli minuman di mesin  atau mencairkan syiling untuk membuat komputer, itu bukan masalah saya, saya sudah membayar mereka dan mematuhi undang-undang.


Sejumlah 20000000000 syiling, telah disampaikan dan berharap untuk menamatkan persengketaan pada minggu ini.

 .

.

.

5 comments:

sHeeMa DeaN said...

Hahahahahahahahaaa... terbaikkkk!!! ....

m.q said...

hahaha...mmg kena sebijik lak ke Apple :p

Min Aina Ila Aina said...

Ni memang bukan nak berbaik ni nak sengketa 10 keturunan...hehe.

Safia Ibrahim said...

http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2012/aug/29/apple-samsung-trucks-nickels-fake?newsfeed=true

Fara Dilot said...

gilo ah.. hahahaha... suke sgt mcm drama..