Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Saturday, August 25, 2012

Red Velvet pagi raya :)


RV aku yang kedua..
Dihasilkan sehari sebelum raya..
Buat dengan penuh sungguh2..
Segram pun tak beza dari resepi..
Hasilnya... WALLA!!

Kali ni aku tak masak sekali gus..
Kemudian potong tengah..
Sebab bab2 renyah.. rumit.. yg buat aku failed..
Aku bakar 2 kali.. separuh-separuh..

Hasilnya.. memang cantik..
Walaupun masih tak cukup merah :)





Cream cheese ni..
Rupanya kalau kita tunggu sampai cukup suhu..
Hasilnya mmg cukup banyak..

Masa aku buat kali pertama..
Malas nak tunggu... sebiji kek pun susah nak litupkan..
Yang kali ni..
Tengok aa bape tebal cream cheese kat atas tu :)









Kek RV ni sempena besday Kaira yang ke-3..
Jimat dah la ni..
Semua besday aku tibai bagi home made cake..
Sayangnya..
Masa besday Kalep aku tak sempat nak wat kek..
Sempat beli kat kedai je..
.
.
.

2 comments:

ibh_sue said...

Ko buat aku terliur dgn RV lak. Syabasss. Menjadi dan cantik RV ko Zel.

noradzlina.kamdani said...

wah zel..pandai ko buat RV..menarik.