Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, September 23, 2012

Dah sihat sikit...


Budak gigi kapak ni... demamnya dah hilang...
Tapi  batuk kahak dia still ada lagi..
Tak leh watpe laaa...
Dah doktor takmo kasi ubat...
Katanya baby bawah 24 bulan takkan dapat ubat batuk dan ubat selsema..
Pesanan dia.. sapu vicks pun boleh legakan baby..

Namun, ada benda lain yang berlaku..
Sejak 2 minggu on off sakit ni..
Tetiba Hasya fully breastfeed balik..
Dia lansung tak mahu susu botol..
Kalau dulu kat umah BS dia memang membotol..
Kat umah ni.. dia kongsi dengan Kalep..

Bila mami pergi keje..
Dia tahan tak menyusu..
Dia minum air kosong banyak-banyak..
Pastu makan kalau ada selera...
Selalunya selera dia OK je.. makan kuat!

Mami balik keje dalam kul 5.30 ptg..
Selalunya time tu dia dalam buai..
Angkat je terus kasi susu dulu dalam 20  minit..
Pastu baru boleh gerak balik umah..
Kalau tak.. dalam kereta, time mami drive dia selak dah baju mami....

Pastu...
Kat rumah, dia kasi chance kat mami masak & basuh kain je..
Pastu ngemping laa sampai dia tido..

Cik B pun..
Tetiba dah mula mengeras balik..
Cam susu jadi banyak semula..
Tapi, aku takde laa smpi mengepam semula..
Pam pun dah tak tau mana pi :)
Lagipun Hasya kuat makan..

Syukur Alhamdulillah la rezeki Hasya masih ada...
.
.
.

1 comment:

kakngah said...

tu mesti pakai baju kalep.