Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 10, 2012

Dalam Wad 2 Pediatrik...


Dalam kul 1 camtu.. dah masuk wad..
Nasib baik Hasya dapat tepi tingkap..
Takde laa bosan sangat..
Lagi pun takde la mengganggu sangat patient lain..
Pasal Hasya suka menangis kuat-kuat..

Papa tak tunggu lama pun..
Sebab hari Jumaat kena gi sembahyang..
Dah tu kena balik Tg Malim untuk ambik baju bajan dan kelengkapan nak duduk hospital..

Dalam kul 2.00 ptg, Dr pakar datang cek Hasya..
Sambil tu dia explain laa camne boleh jadi bronchopneumonia ni..
Dalam kes Hasya ni...
Ia disebabkan oleh selsema dan batuk yang terlalu lama..
Seingat aku.. Hasya mula selsema masa awal raya..
Pastu sambung dengan batuk..

Lepas tu doktor suh pakai oksigen..
Tapi pakai yg ada lubang kecik tu..
Bukan yang mask..

OK.. bermula balik episod melalak..

Sian patient lain..
Sebelah Hasya, patient OKU..
Tapi dia ni nampak dah tenat..
Depan Hasya... budak kena bengkak hati..



Pastu lepas 5-6 jam sekali kena wab nebulizer...
Melalak lagi..
Sampai mati akal dah mami nak buat apa kat Hasya ni..
Bagi handphone dia baling..
Bagi tablet.. Ops, tak bagi.. kang hancus!!

Nasib baik malam dia tido ok jer..
Aku dok bayangkan satu malam dia melalak menangis tak keruan..
Ada laa jugak..
Masa kul 3.30 pagi.. nurse kejut dia nak cek tekanan darah..
Pastu dia bantai ler sampai kul 4.00 lebih..

Merasa laa mami malam tu..
Tido dalam katil ada kandang..
Cam best pulak..
Belakang pun tak sakit masa BF..
Sebab ada penghadangkan boleh sandar..
.
.
.

3 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Hasya macam mana... Dah baik ker...

ibh_sue said...

Sian Hasya..
Dia tak selesa la tu..sebab tu melalak ja ubatnya..
Hope hasya cepat sembuh

geraugebang said...

kesiannya...sayu rasanya...moga hasya cepat sembuh. Amin