Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, October 12, 2012

Vietnam Part III - Boss 1 Hotel


Untuk musafir yang mengembara atas tujuan nak shopping..
Tak payah laa ambik Park Hyatt ke..
Intercontinental Asiana ke..

Kriteria yang wajib dipenuhi..

1- Walking distance to Ben Thanh Market / Pasar Malam / Kedai-kedai kain / Kedai makan / dsb..

2- Mesti ada wifi free of charge

3- Ada Aircond

4- Murah

5- Keperluan asas seperti katil, tempat berak, tuala, tempat cas hp


Maka Boss 1 hotel dipilih..
USD 23 satu malam..
Sangat affordable..

Dari segi kemudahan...
5 kali lebih best dari T*ne Hotel..
Yang request apa pun nak kena tambah duit..

Paling syiok... wifi free dalam bilik laa...
Tak payah ler nak beli sim card baru..
Boleh Skype @ Whatapps je dengan keluarga tersayang..


Walaupun sempit..
Tapi serba serbi cukup...
Peti ais, kettle, kerusi rehat, almari, TV (astro depa BEST), hair dryer,
Yang takde satu je.. seterika..
Namun, apa jadah pi jauh2 merentasi laut naik kapal terbang..
Sampai sana ngko nak seterika baju :))

Bilik ada 14 jer..
Namun jangan risau..
Kat sana berlambak-lambak hotel yang lebih kurang sama..
Budget Hotel yang selesa..

Sepanjang jalan nak ke Ben Thanh Market tu je..
Ada lebih kurang 7-8 biji hotel..
Yang jaraknya selompatan dari hotel..


Sesapa yang tak bawa gadget2 canggih yg boleh wifi..
Takde hal..
Kat lobi.. depa ada sediakan PC utk berinternet..
Itu ler pasal masa kat sana aku tak putus hubungan dengan facebook :)


Bilik airnya pun aku suka...
Wpun sempit..
Lengkap serba-serbi..
Paling bagus...
Jamban ada paip..
Pastu dalam shower, siap paip untuk ambik air sembahyang..

Makanan dalam bilik punya laa banyak depa letak..
Dalam peti ais pun penuh..
Nasib tak tentu halal haram je :))


Ni permandangan dari Boss 1..
Yang kaler krim tu laa Ben Thanh Market..
Dekatkan.. dalam 100 meter..

Hotel BOSS ni banyak cawangan tau...
Ada yang mahal.. berbintang-bintang..
Ada yang budget..
Yang area Ben Thanh ni..
Ada dua.. satu Boss 1.. satu lagi Boss 2..
Selalu sangat pemandu teksi salah hantar ke Boss 2..

Maka, make sure korang dah tulis alamat hotel ni dalam kertas siap-siap untuk diberi kepada pemandu teksi..
Depa ni cakap omputeh sket2..
Cakap melayu jauh sekali..

Address: 
5 Truong Dinh Street, 
Ben Thanh Ward , 
District 1, 
Ho Chi Minh City, Vietnam

.
.
.

2 comments:

Alida Ali said...

Kak zel booking mcm mana...walkin ke call booking awl2...

I want to lose weight said...

Boleh book melalui internet