Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, October 18, 2012

Vietnam Part XI - Alamak!!


Hehehehe...
Ramai pulak jadi takut nak pi betnam..
Pas baca entry2 aku..

Takde apa la wei..

Aku suka pergi Vietnam..

Seronok!!

Akan pergi lagi walaupun bukan dalam masa terdekat..

Tip-tip yang aku bagi tu..
Bukan untuk menakutkan..
Sebagai panduan sahaja..

Bagi aku Vietnam ok..

Ada blog.. kengkawan FB..
Yang kata peniaga Vietnam kuang ajar...
Tak sopan.. suka paksa orang beli..

Ikhlas cakap..
Aku tak jumpa sorang pun kat sana..

Semua ramah tamah..
Baik hati..
Nak-nak yang Melayu Champa tu..
Mak aku.. siap tido kat kedai depa tau..

Yang bangsa Vietnam pulak...
Kalau kita datang dengan niat baik..
Muka manis..
Takde pasal apa depa nak marah-marah kita ye tak..

Maybe laa ada yang mengganggu..
Yang minta sedekah..
Tarik-tarik suh beli barang dia..
Tapi.. kalau kita tolak baik-baik..
Cakap baik-baik sambil senyum..
Semua ok jer..

Satu lagi..
Yang ni mirip dengan Petaling Street..
Kalau tak nak beli..
Tak payah laa tanya lebih-lebih sangat..
Siap minta tawar tekan harga..
Pastu korang kata tak minat nak beli..

Tak payah orang Betnam..
Orang Malaysia pun marah :))

Cumanya yang hal Pau Yik Mun tuh..
Pandai-pandai ler..
Makcik Rehan hari tu selamba berlakon baik punya..
Wat muka sedih Izzah Ombak Rindu kena tempeleng dengan En. Hariz..
Dari RM100... terus jadi USD10..

Ikutkan jelah..
Jangan berkeras & tunjuk eksyen kat negara orang..
Sat gi.. pasal sayangkan 30-40 hengget..
Tup2 balik sini.. ada benda lain lak dalam luggage..

Masa tu nak nyesal pun tak gunakan..

Apa-apa pun..

HO CHI MINH... i like :)
.
.
.

2 comments:

Maharani said...

bila lagi nak p vietnam ni?? teruja nak pegi. ada jual kain buat langsir tak?

I want to lose weight said...

Ada lagi nak pi..
Kali ni MR nak wat travel group..
Pi kejap je 2 hari 1 malam..

Langsir ada..