Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, October 15, 2012

Vietnam Part VII - Kedai Rokiah, Taka Plaza


Ni kedai kegemaran mak aku..
Dalam Taka Plaza..
Kedai ni banyak jual baju kurung siap..
Dan jauh lebih murah dari kedai-kedai lain..
Beza harga dengan kedai lain dalam rm10-rm12...
Tapi kena pandai tawar betul-betul la..
 

Blouse kat Vietnam ni kurang sket..
Kalau ada pun agak mahal..
MR sangat bertuah kerana jumpa blouse saiz dia..

Kat Vietnam ni saiz laa paling masalah..
Orang dia kat sana kecik molek to'et..
Dia punya XL macam L...
M macam S...

Beberapa kali gak aku sound..
Kalau target market orang Malaysia..
Saiz kena sampai XXXXXL..
Orang Malaysia dah kurang sangat yang kurus..
Semua GEMbira sentiasa je saiznya..



Tudung yang mahal melenit kat Malaysia..
Kat sana.. dalam... adalah harganya ;)
Skang tengah femes color blocking..
So, tokey Jolly Cotton mmg ambik yang up to date je..



Ni yang menjadi kegilaan mak aku..
Mentang2 laa dia muat pakai XL..
Lebih 10 pasang dia borong kat Kedai Rokiah ni..

Aku just duduk kat kerusi jadi pemerhati tetap..
Nak menyibuk pun takde mood..
Dah semua tak muat..
Jangan kata nak masukkan badan..
Lengan pun semua tak lepas..

Untuk adik aku..
Terjumpa 2 pasang saiz XXL..
Dapat ler dia baju siap 2 pasang..
Vietnam silk yang lawa tu lak..

Lagi kat Kedai Rokiah ni ada jual telekung..
Kain ela.. tudung..

Yang bestnya kat kedai ni..
Tokei dia tak kisah kita punggah sakan..
Dia relax je.. janji korang beli..
.
.
.

5 comments:

arinieva said...

Kak zel, udah balik dr betnam ekk? Kite de emel 2 kali kt kak zel tp x reply pun

Kamsiah Yusoff said...

salam kenal tuan rumah
amboi rambang mata tgk barang2 kat sana...

Min Aina Ila Aina said...

Kak Zel, rasa macam emel akak ada problem kot. Nanti order tak sampai rugi..hihi.

meera said...

Kak zel kdg tu rasa untung gak kita2 yg brbadan Gem'bira ni.. Leh simpan duit dr trlbih bli baju.. Almaklumler ketiadaan size. Hehhee

Irfa said...

hai awak ;)
mmg size diorang slim2
susah nak dpt size GEMbira cam saya

emm xpenah pegi kedai ni
kena terjah jugaklah jawabnya nani