Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, October 14, 2012

Vietnam Part VI - Taka Plaza


Taka Plaza ni kalau dari Ben Thanh..
Jalan kaki sudehhhh..
Tak yah la ngengada nak ambik Vinasun..
Aku yang gems ni pun 2-3 kali menapak ke sana..

Ni kalau jalan dari Ben Thanh Market..
Mula2 jumpa gerai buah-buah..
Pastu jumpa gerai bunga..
Lintas jalan 2 kali..
Masuk kanan..
Jumpa laaa Taka Plaza...



Kedai Rokiah yang menjadi sebutan tu..
Dok dalam Taka Plaza ni ler..
Bab Kedai Rokiah aku bukak part lain nanti.. :)

Dalam Taka Plaza ni ala2 cam GM lak aku rasa..
Ada kasut.. aksesori wanita.. jam.. scarf..
Baju bebudak.. kedai baju siap.. lukisan..
Cenderahati.. wallet.. kain pasang siap potong..



Kasut-kasut pun banyak dalam ni..
Sapa yg cari kasut anak2 yg branded, dalam ni banyak..
Tapi ori ke tidak..
Wallahuallam..

Nak pasti original..
Korang tak payah jauh2 pi Betnam..
Kat Al-Ikhsan dalam Malaysia je pun dijamin ori..


Buat yang rajin berjalan-jalan..
Bukan ada setakat Taka Plaza ni je tau..
Cam-cam plaza lagi ada..

Aku ni sebab follow jejak langkah tokey..
Maka, kami pergi yang tempat2 yang telah biasa berurusan dengan mereka..
Nak harap aku pi sendiri..
Memang malas :))

Nak lak kang pergi terdungu-dungu gitu..
Benda patut dapat murah.. pi beli dengan harga mahal..

Lain-lain plaza dan kedai yang menjadi kegemaran orang Malaysia

1- Hong Ahn
2- Minh Collection
3- Duc Tinh
4- Saigon Mall

dan sebagainya :)

Kadang2 aku rasa...
Vietnam ni seolah-olah negara yang dicipta untuk orang Malaysia datang beli-belah je..
Sebab orang2 dari negara lain..
Takde pun segila orang Malaysia..
No wonder laa depa cuba sedaya upaya untuk mahir dalam Bahasa Melayu :)
.
.
.

2 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Ok la tu... tak payah nak speaking LONDON...

Irfa said...

betul sesangat
dia mmg jual barang utk org mesia yg mabuk kepayang bila ke vietnam ;)