Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 16, 2012

Vietnam Part IX - Makan Tepi Masjid...


Kat Vietnam makanan halal memang cukup susah..
Ada pun.. mahal kemain..
Tak sesuai untuk budget trip cam kamiorang nih..
Kalau makan 5 kali sehari..
Boleh menelan belanja RM100.00 seorang sehari..

Hari pertama..
Tengahari dah ditanggung beres..
Bawa nasi dari Malaysia..

Dinner kat satu kedai halal dekat hotel..
Apa nama tak tau..

Aku makan bihun goreng + kopi ais = RM23.00


Ni hari kedua..
Tokei Kedai Rokiah tu suh mai sini..
Kami mati2 ingat restoran..
Gigih siap naik teksi mai sini..
Padahal 3 traffic light je pun..

Sampai-sampai tercangak2 cari restoran..
Tak jumpa..

Tanya orang dia kata tu hah..
Ada gerai kecik tepi jalan..
Memang kecik betul..
Kerusi pun rendah cam kerusi kat tadika..

Perut dah lapar..
Tak koser nak naik teksi balik cari kedai lain pulak..
So, order jelah apa yang ada..

Ada 2 jenis makanan je..
Nasi goreng udang..
Dengan nasi goreng ayam..


Aku ambik nasi goreng ayam..
Nasi punya laa bertimbun..
Depa pun ambik yang sama jugak..

Sekali datang 4-5 orang Vietnam, duduk sebelah meja kamiorang..
Depa ramai order sepinggan nasi goreng ayam..
Sepinggan nasi goreng udang..
Makan ramai-ramai..

Patut laaa orang-orang kat sana selim melim..
Makan pun sikit..
Kami bantai sorang sepinggan..
Habis licin lak tuh :))

Balik tu siap tapau lagi untuk dinner..
Murah lak tu.. RM3.60 sebekas..

Sekali on d way nak ke teksi..
Rehan tarik aku ke kiri..
Tapi aku nak jugak ke kanan..

Hambeeekkkk...

Rupanya nasi gorem tadi tu..
Depa masak siap kat umah..
Pastu letak dalam BALDI letak tepi jalan.. bukan atas meja tau..
Tepi bawah meja!!!

Uwaaa... tengkuk kembang hokay!!!

Takpe laaa... rezeki dari Allah..
Takde pulak cirit birit ke hape..

Alhamdulillah...
.
.
.

5 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kenapa tak amik gambar baldi tuh...
mmm... tuh la realiti negara dunia ke 3... Malaysia juga negara terbaik utk kita... :D

Maharani said...

hahaha.... kat vietnam tu gerai mmg tak hygine la. sy p Hanoi, mee letak atas lantai jer. Lantai yer. Mee keras tak masak lagi. takde plastik/alas/bekas. nak amik gambar tp takut.

I want to lose weight said...

betui takut...
depa ni kan ala2 komunis gak..
beberapa kali terserempak dengan org bergaduh cam dalam pilem

Aiza Haris said...

puiiiiiii makkk haihhh.... owhh tidakk... dh boleh bayang dahh....

err sedap ke zel? hihihi

Min Aina Ila Aina said...

mesti sedapkan..hehehe. mcm azabnya melancong ke sana..huhu