Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, October 16, 2011

Gadis dan bunga ni hari ni sgt meletihkan mami


Ni dia complete set gambar gadis & munger...

Igt nak citer yg comei2 pasal minah ni..
Tapi dari hari Jemahat sebelum aku g Taiping..
Smpi ler ke hari ni..
Takde mende comei pun yg dia buat..

Spt biasa, kalau tido tempat selain rumah dia..
Malam tu confirm kaw-kaw buat perangai melalak dia..
Kena lak g Taiping kali ni 2 kali beralih tempat tido..
1st nite tido umah onyang..
2nd nite tido Seri Malaysia..

2nd nite tu paling hazaaaabbbb..
Dah ler aku penat giler jaga booth..
Malam tu dia wat pulak perangai tak leh tido..
Hidung tersumbat.. menangis sepanjang malam..
Yang abang lak, siang tu melampau lama mandi kolam..
Malam siap laa.. dengan batuk.. selsema..

Hari ni masih kat rumah lagi..
Cuti perjalanan balik..

Tau jelah kalau balik o/s ke..
Holiday ke..
Perkara asas yang paling puaka..
Adalah baju-bajan yang tak berbasuh..

Namun, pagi ni laaa..
Hasya wat perangai tak boleh letak dia..
Nak kena dukung medang..

Pastu tadi aku masak kat dapur..
Aku letak kejap jer atas lantai nak potong cili..
Rupanya dia dapat botol sos tiram..
OK.. PECAH!! dia selamat, tp lantai almaklum jelah..
Dalam migrain, selsema, badan panas, rasa nak pitam..
Nak kena gak laa setel dapur kasi bersih balik..

Letak kat depan..
Selagi ada apa boleh punggah dia punggah..

Pastu bawak dia tido..
Tido punya tido.. tetiba rasa baju aku basah..
Aisey, lupa tukar CD.. abih banjir comforter ngn cadar..

HUWAAAAAA!!!

Aku makin tak yakin boleh menjadi SAHM..




1 comment:

aQueen said...

kalau tgk muka comel yg sgt innocent tu.. mcm tk gamak je nak marah kan mami? kan? kan? :)