Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, October 20, 2011

Isu TUDUNG


Tak pasal2 jekan Yuna.. :))

Pandangan saya ye?!!!

Pada pandangan saya..
Lansung tak menyerupai pun biarawati tersebut..
Kalau dikatakan menyerupai mereka-mereka itu..
Artis tersebut akan memakai warna yang sama..
Dengan tanda salib di rantai..
Dan membuat muka suci murni cam tak pernah buat dosa..
Itu barulah dikatakan menyerupai..

Atau pun..
Time berjalan-jalan..
Tetiba ada orang tanya..

AWAK NI BIARAWATI KE?

Ni baru betul-betul menyerupai..

Tapi ini pada pandangan aku tau..
Jangan lak ada yang salah anggap kata aku ni
Menyokong sangat pemakaian tudung berfesyen-fesyen kemain lagi ni..

Aku takde peduli pun tentang fesyen2 tudung ni..
Tudung aku simple je..
Satu pin di dagu... satu pin di perut..

Bagi aku..
Dah pakai tudung tu, kira dah 1 point lebih baik dr yg  tak pakai tudung..
Wpun point-point lain belum diambil kira lagi

Kawan aku pernah komen kat wall FB dia..

KENAPA TAK TUMPUKAN PERHATIAN PADA YANG BELUM MEMAKAI TUDUNG?!!

Betul gakkan ;) peace!!!!



5 comments:

ratusiput said...

biasala org msia... :) ntah apa yg duk sibuk sgt aku pun taktau...

si tuan putri kiUt said...

cara tok t bertudung taknak plak dorg compare2 ekk? ishkk

mama iris said...

kalo camtu, jubah lelaki pakai pon dikira menyerupai paderi2 kristian...diorg nya jubah sama je ngan jubah arab....diorg suka guna terms 'menyerupai sesuatu kaum" tu...padahal makna nya bukan setakat tu je....mcm kak zel ckp la...selagi org tak salah panggil ko biarawati, apa nak kecoh....

pesen artis2 berkemban tali 1 macam tok siam budha tak dak plak nak kecoh....**peace!

Amiizaa2001 said...

zel aku pon tak pandai nk pake tudung2 ala2 fesyen nie....aku masih setia dgn tdg bawal....tudung cerut leher kekkekeke

adelina said...

Aku pun cukup anti bila owang post pasal tudung ni. Suke hatila...aku pun bukannya fesyen sgt bertudung cuma x puas hati orang kutuk sakan org bertudung ni. Yg x pakai tudung, skirt pendek, artis dlm mangga yg pakai sekerat tu takde saper yg kutuk sebabnya itu pilihan memasing la. Tapi bila pakai tudung fesyen ni manyak lak org kutuk...satgi depa buka tudung macam aliah lee ha...takde saper cakap peper...betui, pakai tudung pun dah satu point. Sabar2lah, takkan terus nk pakai tudung labuh. Kalau terus kena pakai tudung labuh aku pun pi cari mini skirt nanti...hehehe.