Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, October 24, 2011

Kisah dan Tauladan - MAMI JANGAN TERLALU YAKIN


Kemain suker lg abang Kalep..
Smpi terkeluar gigi arnab..
Maklum laa.. dah lama dia ngidam nak menan angry bird ni..

Tapi, mami tak hingin nak belikan..
Dah laa kecik2..
Harga mahal tak hengat..


Mami nak tunggu smpi demam angry bird reda..
Time tu.. kalau pi kedai RM2 RIA..
Confirm melambak2 menan angry bird ni..
Dengan harga RM2 sahaja :)

Tapi Kalep nak jugak..
Nak jugak..

Maka, mami kena cari idea..

Perjanjian perlu dibuat..
Kena cari perkara yg takkan Kalep dapat tunai punya..



KALEP KENA DAPAT SATU KOSONG KOSONG 
KALAU NAK MAINAN ANGRY BIRD!!

Kan dia peksa hari tu :)

Mami dengan penuh tawaduk nyer..
Sangat mempercayai..
Takkan ada satu paper pun akan dapat 100..

Maklum laaaa...
Dah laa lansung tak study..
Hidup dia hanya PS, games, Playhouse Disney, menan..

Lagi diperkuatkan dengan hujah2 nenek, wan, aki, mak long, ibu dll

BIAR LAA.. DIA KECIK LAGI!!!










 Matematik & Bahasa Arab dapat SATU KOSONG KOSONG


Paper2 lain buleh tahan laaaa...
Paling hazab Jawi..
Hanya dapat 48 markah jer..

Apa apa pun..
Selaku mami... tentu jelah aku bangga dengan pencapaian Kalep..
Maknanya kalau betul jagaan dan didikan..
Kalep boleh mencapai sesuatu..

Mami tanya gak pada dia..
Kenapa yang lain tak SATU KOSONG KOSONG?!!

SEBAB.. CIKGU SUKA NOMBOR LAIN...
KALEP JAWAB SEMUA BETUL..


:))





7 comments:

me suya said...

mesti kalip usha caw2 ni.. hebat laaa :P

LadyBird said...

Alhamdulillah.. rezeki kalip.. :D..
tahniah khalip.... :D..

iluvtupperware said...

tahniah Kalep. Adibah mintak jam tangan Princess sblm periksa.. then i told her, only if you get all above 90.. lepas periksa, mmg sungguh dpt above 90, so far dah 2 subjek..i believe that children nowadays mmg suka sahut cabaran!

Hafiz said...

Caya laa... penangan Angry Bird...
huhuhuhuhuhu... next time LIN ke buat benchmark baru... all paper 100%

Baru mantap gituh...

mimie1678 said...

kalep pandai!!

anak aku nak bela ikan...

aku kata peksa kena no 1 hingga 5... mari kita tunggu... hehehe...

gebu's fairy tales said...

pandai abg kalep..Alhamdulillah!

Mimy Hamid said...

terbaek la jawapan..hehehe