Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, July 20, 2011

Pengkhianat Negara????

Hehehe.. seriyes bunyi tuduhan tersebut...
Topik perbincangan di wall FB aku hari ni..

Ada seorang patriotik negara melangkah masuk PID..
Selepas meluah rasa pasal hal anak beranak dia..
Pastu politik semasa..
Aku dah cam burung belatuk patah leher..
Terangguk-angguk ntah bape puluh ratus kali..

Tetiba masuk pulak bab Astro Indo Pek ni..
Cam-cam hujah laa dikeluarkan..
Sampai sapa yg subscribe cenel ni..
Disamakan dengan pengkhianat negara!!!

Hehehe.. layankan jelah..
Orang tengah bersemangat tu..

Tapi bila difikirkan secara mendalamnya..
Ada betul jugak..
Kalau kat sana..
Jangankan siaran berbayar.. bagi siaran free TV M'sia pun..
Jangan harap depa nak tengok..
Tu belum masuk mengutuk M'sia macam-macam kat forum.. blog.. FB..

Tetiba orang M'sia yang baik budi murah hati..
Siap nak bayar lagi tetiap bulan untuk siaran TV depa..

Aku sebelum ni layan gak kekadang drama depa ni..
Masa tu Inche Izman kat Mambang..
Pastu Kalep sorang yg pandai bawa diri masa di rumah..
Maka banyak laaa masa nak tgk drama2 low quality depa ni..

Jalan citer sama semedang..
Asyik2 orang kaya cinta sama orang miskin..
Pastu eksiden.. buta.. masuk spital 40-50 kali..
Pastu anak hilang.. anak tertukar..

Skang ni.. akak hanya layan TBL je hokay :)

Apa pun, tepuk dada tanya selera..
Sendiri punya duit.. ikut suka la kan nak melanggan ke tidak..

Cuma nak pesan..
Kalau yang ada maid seberang tu tak yah laa melanggan..
Kang anak2 kamu dia jaga pakai kaki je..
Mata tu asyik nak ke TV manjang..
.
.
.

6 comments:

m.q said...

aku melayan indo pek ni time tgh free ni saja...aci tak??? hahahah....

yangyuyu said...

oo skang tgh free..layan...best jugak:)

yangyuyu said...
This comment has been removed by the author.
Mia-Ina said...

mia x suke ..kenapa diaorg wat indo pek ni..sdgkan malaysia ssh nk msk industri sana..aduhai

I want to lose weight said...

orang malaysia ni mmg murah hati..

littlehumblelynn said...

astro mmg makin teruk!!

dulu dlm RIA..skrg ASTRO nak wat duit..saje wat macam tuh..

xde makna nak upgrade..nk downgrade lagi ada

terfikir..xde kah taikoon msia nak jd pesaing astro ni ??

kalo tidak makin lama makin menjadi2 astro ni!!