Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Saturday, July 16, 2011

Xperia X8

Terpaksa melupakan Acer Iconia Tab W500..
Wpun sudah order :)

Sebab fikir-fikir balik.. RM1699..
Hanya dapat memori 32G.. tanpa 3G..
Sangat tidak berbaloi untuk tokei bahan bakar spt aku ni..

Juga terpaksa melupakan Ipad 2..
Tak berbaloi habiskan dekat 2K..
Setakat nak menjakun internet atas katil..

Samsung Galaxy Tab..
Ada terfikir gak..
Tapi sangat jangok lak rasa telefon besar buku sekolah..

Pastu fikir..
Lantak laaa...
Layan jelah K800i aku tu smpi bernanah..
Duit yang ada tu..
Baik beli laptop yang berkuasa tinggi..
Sejajar dengan kerja sampingan aku skang ni..
At least ada 3 biji laptop..
Takde laa sendu sangat time order tgh banyak..

Tetiba semlm.. kat Econsave Batang Kali..
Ada minah ni promote kat aku Xperia ni..
Katanya hari ni promosi.. harga murah..
Aku pergi 3 lagi kedai handphone..
Semua pun sama promote Xperia X8 ni jugak..
Kapal Xperia ni baru mendarat kot..

Tapi xde satu kedai pun yang terima Debit Card..
Bukan Credit Card ek..
CC aku dah digantung atas permintaan sendiri :)
So skang langsai hutang tanpa menambah hutang..

Gitu gini gitu gini..
Terus hambek beli.. Hajah Norlia bayarkan dulu..

Itu sejarah pembelian..
Review nanti di entry lain..
Ada OK ada tak OK..
Tapi dah beli.. layan jelah..
At least dpt gak aku berfacebooking.. youtubing.. atas katil..

Paling syiok..

VIA ANDROID!!! untuk Isteri Solehah..
Esok aku sarapan kat KFC hokay!!!
.
.
.

6 comments:

aullea said...

haha k.zel.. samalah kita.. dari blackberry ku berhijrah ke Xperia ni.. mula2 mmg terkial-kial nk pakai..lepas 3 hari perghhh laju jek..!

via android tu yang pentinggg! sila download ANGRY BIRDS segera..hahaha

I want to lose weight said...

dah :)
tp main kat laptop lg best

makcik rehan KJB said...

kalep tak sebok rebut kah?

Kak Mah said...

muahahahahhaha......

Miss Ongy (Wanie) said...

betul la, ada pros n cons x8 ni.. pengalaman sndiri..

I want to lose weight said...

Anak aku nikan mendengar kata..
Lagi pun aku dah bagi kat dia HP lama aku.. dlm tu pun ada Angry Birds :))