Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, February 13, 2011

Dil To Pagal Hai

Patutnya Sabtu hari tu nak wat entry ni..
Tapi tetiba berukband Celcom menajiskan diri..
Jangankan nak UTMS.. GPRS pun tak dapek..

Walaupun feeling dah kurang..
Nak gak wat entry..
Sebab movie ni banyak mempengaruhi hala tuju hidup aku..


Ketaksuban aku ada Bollywood.. bermula masa belajar kat UPM..
Time tu aku berkawan rapat dengan org utara...
Dia ler yg ngajor aku kenal Sharukh Khan.. Amir Khan.. Salman Khan...

Mula-mula tu setakat tgk VCD kat PC je..
Sampai ler.. citer Dil To Pagal Hai ni kuar kat wayang..
Masa tu.. kitaorg pergi tgk kat wayang..
Ntah bape kali tak tau laa..
Yang pasti lebih 3 kali..

Mula2 naik bas Metro dari UPM.. benti kat Kotaraya..
Nak jimat punya pasal..
Kitaorg jalan kaki ke Capitol kat chowkit nun..

Ada satu kali.. punya taksub..
Kamiorang (aku, linda, che pa, zila)..
Gamble tengok tayangan kul 7.00 malam..
Hindustan ni lama tau.. 3 jam lebih..
Habis dalam 10.00 malam.. kami pecut pi Kotaraya..
Sekali sampai.. bas terakhir balik UPM dah berlepas..

Dah pucat dah time tu..
Bincang punya bincang..
Kamiorg ambik keputusan untuk tido kat Puduraya..

PUDU hokay..
Dah laa masa tu tengah anak dara sunti..
Umur 18 tahun rasanya time tu..
Melepak cam lari dari rumah beramai-ramai..

Tapi masa tu orang jahat kat Mesia ni tak ramai sangat..
Kami berjaya melepakkan diri kat Pudu tu smpi kul 2 pagi kot..
Lepas tu kami diselamatkan oleh kakak kawan aku..
Yang dengan baik hatinya turun KL ambik kamiorang..
Nak balik UPM tak berani dah..
Pasal time tu kami masih dok hostel lagi..
Dengan muka tak malu.. tumpang laa tido rumah dia..

Berbalik pada Dil To Pagal Hai ni..
Kegilaan aku bukan setakat pada movie..
Lagu sumer hafal hokay..
Tak cukup dengan tu..
Step tarian pun boleh buat sebijik cam Karisma Kapoor..

Jangan tak percaya..
Adik2 aku leh jadi saksi betapa hebatnya aku joget Bollywood dulu-dulu..

:))
.
.
.

6 comments:

Lazyf said...

DTPH mmg TERBAEK DARI LADANG!!!
tgk bnyk kali pun x bosan!

SYANI said...

Memang citer ni pencetus minat aku pada SRK & filem Hindi tu. Punya minat giler sampai orang duk panggil aku Syani Rukh Khan.. Hahahaha

wANieYZ said...

tgk citer ni gak sabtu ari 2..huhu.seronok tgk dorg menari...pakwe ajak dating pun xmo sbb nk tgk citer ni..hahahah

mabs_pay said...

wah...sama!! feveret btul citer nie.....terbaekkk!!

littlehumblelynn said...

zell

bab menari aku mmg kagumler..aku dulu suka sgt citer Mohabbatein/Kabhi Kushi Kabhi Gham...

bungacahaya said...

Lorrrrrrrrrr....baru tau dulu blajar UPM si Zal ni.