Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, February 6, 2011

Stok sangat ler...


Ni permintaan khas dari Tok Guru aku..
Nak tengok stok aku yang dah ada..
Ni ler yang ada pun...

Ikutkan aku dah mula mengepam dan simpan smgu lepas bersalin..
Tapi.. dah Hasya malam2 dok tibai susu stok jugak..
So, takde laa banyak mana..

Yang dari bulan Jan punya lansung dah abih..
Ni 10 bekas.. sumer bulan Februari punya..

Hari ni punya target..
6 oz fresh milk utk anto ke umah MIL esok.. (br dpt 1.5oz)
Bersama dengan 2 bekas beku x 3 oz utk stand-by..

Perancangan penyusuan..

Kul 8.00 pagi sampai umah MIL dan terus direct feeding smpi kul 8.45 pagi..
9.00 pagi pergi pejabat..
Harap-harap cukup dengan guna fresh milk utk 2 kali menyusu..
Kul 1.00 tgh Mami pun balik..
So dah boleh direct feeding..
Dan harap2 ada bekalan dibawa dari pejabat :)

MOTIF nak pi keje wpun gaji takde?!!

Aku pun belum pasti apa motif..
Yang pasti aku bukan pi nak bekerja pun..
Saja nak cek situasi semasa je..
Rabu confirm dah cuti.. sbb Hasya inject 1 bulan..
.
.
.

5 comments:

Farra said...

Slamat pam n kumpul stok susu
Sy pon tgh gigih berusaha ::)

Mieja@Amiizaa2001 said...

salam zel :)

suka tgk stok:):)

Insyaallah cukup....ko topup setiap hari mengepam, bila keluar ebm hari ini, hari ini ada masuk utk stok beku, insyaallah cukup:):)

Jadual ko sampai pukul 1pm,insyallah cukup....lepas nie blh budget brp byk hasya minum utk setengah hari, lepas tu bljavascript:void(0)h plan topup utk stok msk plak:):)Yg masuk dgn yg keluar kena sama balance:)

seri said...

Zel,
Hang dah kija ka? macam cepat beno plak blum habis pantang lagi kan....

I want to lose weight said...

A-ah.. cuti takde..
mklum ler keje buruh binaan..
ada eje ada ler gaji..

noradzlina.kamdani said...

la..cepatnye naik keje.ko dh betul2 sihat ke...
rajin2 la mengepam yek..semoga air susu ko akn banyak..
jeles aku tgk ko bole gak mengepam susu bnyk gitu
ms ikram dlu agaknye aku cepat fedup kot
air susu xsampai 2 oz
aku terus jek stop bg nenen..bg jek botol...