Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, February 22, 2011

SABAR...

Aku : Hello AmBank.. I ni peminat Mizz Nina anak tuan punya Ambank..
Ambank : Ye OK.. Boleh saya bantu Puan..
Aku : Camni.. Pihak bank boleh tak SABAR pasal duit kete saya tu.. Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Ambank : What the Hell!!

Aku : Hello Bank Islam..
Bank Islam : Ye Puan, boleh kami bantu..
Aku : Bank Islam mesti boleh faham pengertian SABAR kan?
Bank Islam : Maksud Puan?
Aku : Boleh tak SABAR pasal duit credit card saya tu.. Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Bank Islam : What the... (bank islam takleh mencarut)

Aku: Hello Prudential..
Prudential : Ye Puan, ada apa masalah?
Aku : Ni pasal medical card saya dan Khaleef.. boleh tak posponed dalam 2-3 bulan monthly payment? Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Prudential: What the story morning glory...

Aku : Hello Astro.. Hello Streamyx.. Hello TNB.. Hello Jabatan Bekalan Air
(call sumer sekaligus.. jimat credit handphone)

Mereka : Ye Puan, ada apa-apa yang boleh kami bantu?
Aku : Bil-bil saya tu.. agak-agak boleh tak tunggakkan dalam 2-3 bulan.. Astro, jangan laa hari-hari suh mesin kome tu call i... TNB, tak yah laa anta surah kuning tulisan merah tu.. Streamyx, tak yah lah suh sapa-sapa call i.. Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Mereka : PIOMAPIOSO!!
.
.
.

8 comments:

nurulhudaresad said...

akak...kita paham problem ngan perasaan akak....tp kita takleh menahan diri dari tergelak baca entry akak nih......sgt sinis,tragis dan menghiris.....
sabaq kak no....

noradzlina.kamdani said...

semoga ko tabah menghadapi dugaan ini zel...insyaallah rezeki ko akn murah...tang bank2 tu n utiliti bills..diorg mmg xkenal huruf sabar tu...

Alida Ali said...

Sabar separuh daripada iman kan....iman leh sabar tak hehe...kelakar lak baca n3 kak zel ari ni..tu yg rajin nak komen...

ezey said...

aku nak gelak....ko menceriakan ptgku..

HoNEybUneE said...

sungguh tak terkata...hehehhehe...buatkan haku tersengeh sesorang

littlehumblelynn said...

zell

bila smp bab billing2 hujung2 bulan nih..sumer pun naik pening kepala..smg ada rezeki utk ko anak beranak zell :)

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

Hehe.. Tak thn nk tergelak.. Cop.. Ehm pid ni under kerajaan kan? Ke bkn? Kalo under kerajaan apa kesnye takleh nk byr gaji ni? Ehm peliknyer?

ratusiput said...

aku dh byk kali lalui pengalaman camtu zel...tawakkal je takde jalan lain.kot ble merompak ke best jugak...ehehe...ko ckpla time ko rompak tu...ko taknak banyak..nk skit je utk settlekan bank.nnti dh gaji pulang balik.aku dulu mmg sesak wei bila kena camni.hazab.