Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, February 17, 2011

Terbaek dari nenen :))

Kalau 8 kali ngepam..
Tiap-tiap kali tu dapat camni kan best :)

Ni hari ni punya bekalan terbaek dari ladang..
Yang botol kanan tu pagi tadi anto umah MIL..
Hasil pengepaman jam 6.00 pagi..
Tapi Hasya tak minum laa pulak..
Maybe puas menenen seblm aku g keje tadi..

Setakat ni tak guna lagi dah stok susu beku..
Hantor ke umah MIL..
Guna fresh milk sama ada pam belah pagi..
Atau pam hari sebelumnya..
So, mudah depa nak handle berbanding susu beku..

Apa pun susu beku tu nak start guna malam ni..
Maklum laa.. simpan dalam freezer biasa je..
Cepat laa sket expirednya..
Kena lak peti ais tu asyik bukak tutup je..

Hari tu aku ada cuba bagi Hasya susu formula..
Bukan apa.. senang sket kalau apa-apa hal kat umah mil..
Mana laa tau tetiba susu abih ke.. susu rosak ke.. susu tumpah ke..

Hasilnya.. 3oz dia isap bagi abih..
Sejurus kemudian.. 3oz gak dia bantai muntah balik..
Muntah cam air terjun tu..
Kot mulut.. kot hidung bersembur..
.
.
.

4 comments:

Amiizaa2001 said...

banyakknya zell....aku tumpang bersemangat........


uishhh hasya tak sesuai susu lembu kot ye zel? siannyaaa muntah ikut semua....

noradzlina.kamdani said...

wah..dh mkn bnyk ek zel...bagus3x.

Mama Zara said...

seronok tengok susu banyak ni kan...mama pun, alhamdulillah lepas buat double pumping ni hasil berganda :)

Bukan semua yang ada blog itu adalah blogger
Jangan asyik cari punca, cuba cari penyelesaiannya

Farra Dhelina said...

bst lah kak!! cayalahhh