Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Saturday, February 26, 2011

Khurafat.. TNB MESTI SUKER!!!

Satu lagi filem perjanjian syaitan..
Tapi aku bukan nak bagi review filem ni..
Nak bagi kutukan membina sahaja..

Filem ni aku tengok melalui Astro First..
Ikutkan aku dah donlod citer ni awal melalui torrent..
Tapi dah adik-adik aku nak tgk ikut TV..
So, kami purchased laa citer konon2 paling seram di Malaysia..

Yang aku tak puas hati dengan citer ni..
Terlampau banyak scene dalam gelap..
Tau laa nak menimbulkan elemen seram..
Tapi kalau dah sumer tempat gulap je..
Pasang lampu satu.. apa kehei nyer..

Macam tak logik..
Dalam hospital gelap..
Bilik mayat gelap..
Pejabat gelap..
Rumah gelap..

Gelap sangat sampai muka hantu pun kekadang aku tak nampak..

Pastu.. Sabrina Ali jadi x-gefren Johan..
Dah macam rupa makcik kepada Johan..
Liyana Jasmay jadi isteri Johan..
Dah macam rupa anak sedara kepada Johan..

Sorang muka terlampau tua..
Sorang lak muka terlampau muda...
Apa-apa pun..
Dari segi pengajaran..
Filem ni mmg ada pengajaran di sebaliknya..
Jangan laa sesekali cuba bersahabat dengan syaitan iblis..
Kerana wpun depa ni jahat...
Tapi..

JANJI ADALAH JANJI...
.
.
.

cr gambor to http://danielmalek.wordpress.com
(juga owner kepada http://kedaienchedanny.blogspot.com/)

2 comments:

Farra Dhelina said...

ishh tp menyeramkann!! baru je smlm tgok...agagagagaaaa,,takuttt...

Fatihah said...

tol tu kak sume tmpt pon asik gelap je ms tgk kat astro first jd mnyampah lak