Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, April 26, 2009

EntrY Maki Hamun Part III

Dah lama kan tak buat entry kuang hasam..
Kalau Makcik Rehan bengang kat Stimix.. the hamsap broadband in the wolrd...
Aku lak bengang kat TNB..

Sabtu lepas, aku kuar laa sidai kain
Tiba2 lalu satu motor ni.. tgk uniform cam TNB..
Aku igtkan nak cek meter letrik.. serasa cam dah 3 bulan tak pernah dapat bil
Brader tu senyum.. aku pun senyum laa balik (aku menyesal hokay senyum)
Sekali dia hulur surat kuning daaaaa...
Kat situ tulih..

NOTIS PEMOTONGAN BEKALAN ELEKTRIK

Aik, bil sumer ntah mana bila dapat.. tiba2 notis je terus.. 7 hari je lak tuh

Di hari terakhir iaitu 24hb, aku pun p laa TNB nak setel bil yg hanya bernilai rm80.90 itu
Cam laaa aku hutang 800K yg sibuk sangat nak potong letrik umah aku tu

Smpi situ, aku pun hulur bil & duit
Sambil tu aku tanya laa akak kerani kaunter TNB tu..
Nada suara aku masa tu ala2 menjawab soalan drpd Perdana Menteri
Slow, Jelas & Steady !!

"Kak, apsal saya tak pernah dapat bil.. tiba2 je nak potong letrik?"

Akak tu pun.. dengan perasaan yang sungguh malas pun menjawab

"Agak nyer masuk longkang ler tu angin tiup.. Dah dapat notis tu bayar jelah.."

"Ooooo gitu.. makna nyer 3 bulan ler bil masuk longkang.. camtu lain kali buang siap2 dalam longkang.."

Kenapa aku sungguh kurang ajar ?!!!!

Sebab.. klu korang tgk muka akak tu.. ngn muka sinis ala2 aku takde duit nak bayar 80 hengget tu & menjawab dengan nada yg sungguh tak sedap di telinga aku.

Tindakan aku selepas itu... esok aku akan tulis surat berbahasa melayu (MR complaint in English hokay...) kepada Pengurus TNB cawangan sini. Bukan nak komplen akak tu.. aku just anggap dia PMS.. lagipun jawapan aku yg ala2 hamsap tu dah cukup bagi pengajaran kat dia..

Aku nak tulis pasal bil yg tak pernah diterima.. kalau ye pun masuk longkang.. Apa ke BIOL sangat kome2 ni.. kan ker kat gate aku tu ada post box sebesar alam.. Masukkan jelah dalam tu.. Kalau malas sangat, benti keje.. Jangan jadi juruperiksa meter elektrik.

Lastly... mgu depan laki aku cuti semgu hokay.. AKU BAHAGIA !!!!!
.
.
.

No comments: