Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, April 13, 2009

Sport Shoes


Pe kejadah.. nak diet tapi takde SPORT SHOES !!!!! ye itu lah hakikat yang berlaku sekarang ini. Dah seminggu aku memikirkan perkara ini. Ahad malam lepas, sambil tgk Marathon The Biggest Loser, aku telah membincangkan hal ini bersama inche Izman.
.
M - Mummy (aku ler tu)
B - Inche lakiku
.
THE ACTUAL CONVERSATION
M- mami rasa nak beli kasut jogging ler
B - memberikan satu pandangan yang sungguh jelek...
Nak watpe kasut tu?
M - Sajer.. nak memasak kat dapur pakai sport shoes... (membalas...)
B - Satu lagi Projek Gajah Putih Dari Kerajaan Barisan Nasional !!
.
Motif ?!!!!! sajer je tau nak keji aku ler tuh. Konon2 kasut ittew akan menjadi tukun kat rumah. Siyes tau, aku dah terbayang diriku berlari-larian ala2 anak gajah yg sungguh cumel mengelilingi Tasik Embayu, Proton City.
.
Fikir2 balik, cam ada kebenaran nyer tanggapan laki aku tu. Dah berapa banyak alat2 senaman, VCD aerobik yang akhirnya reput begitu sahaja. Buat pengetahuan sumer, mak aku yg sungguh tegar nak aku kurus tu.. belikan SHAKER yg cam Osim tu. Belum reput lagi.. tapi setakat hari ni, baru 3 kali aku naik menatang tu. Tu belum masuk mesin urut perut laa.. urut kaki laa.. urut lengan laa.. bagi lemak pecah kononnnnnn.
.
Puan Rehan mencadangkan beli alat yang boleh lari-larian dalam rumah tu.... takmo komen lagi..
.
Pasal sport shoes ni.. harus beli ke tidak. Aku cakap kat laki aku.. at least aku dah berniat kalaupun nnt aku tak jadi pakai..
.
laki aku balas "Oooo.. beli sandal rege 69.90, tak payah nak fikir panjang pun.. kasut joging rege 45.90 je smpi semgu punya fikir"
.
Uwaaaa.. kejam.. kejam.. bukan nyer nak bagi semangat. Tapi aku akan ambik tu sebagai pembakar semangat.. Semangat Terbakar !!!! Rasa cam nak bangun skang p Bata beli kasut pastu dalam panas terik ni p lari keliling tasik..
.
.
.

2 comments:

aLiYaHaRiZ said...

Mummy ni...buat kite tergelak sorang2 kat depan pc tau...bagus jugak kan pakai kasut sport kat dapur...

sahira said...

beli je zel dulu kasut...dh beli br semangat nk jogging