Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, April 23, 2009

Mari Berpesta

Bukan pesta hora-hora tau..
Aku p pesta yg berunsurkan Ilmiah
Iaitu PESTA BUKU kat PWTC

Aku smpi dalam kul 2.00 pm.. parking kat The Mall
Itu pun sbb parking PWTC dah penuh
Kalau tak mmg aku haruk parking situ
Sebab... sebab aku tak suka jalan jauh2
Ni nak kena hangkut buku pulak
Kalau aku pakai mercedes SLR tu..
Mmg aku selamba gaban je parking tepi hotel kat PWTC tu
Tapi.. aku pakai.. Kete Merah Tora Terbang je


Beg-beg hasil rembatan kat pesta buku
mmg terasa panjang tangan mengangkut buku-buku ni


Semua ini.. kalau anda-anda nak tau
tak smpi pun RM200
mmg berbaloi giler
dan aku akan REPEAT !!!!
mgkn esok ataupun tulat


Ni novel..
kebanyakkan nyer aku dah pernah ada dulu
tapi hilang dipinjam.. dicuri.. dikibat...
So, aku beli laa semula...
kebanyakkan nyer dah tinggal RM5 / RM2 je sebuah

(mak aku yg tengah2)

Tiba-tiba sebelum nak melangkah keluar tu..
Aku ajak mak aku relax kejap
Sebab kaki aku dah rasa nak tercabut

Tgh duk relax tu dtg 2 orang approach mak aku dengan soalan
"MINGGU TANPA TV"
Mak aku pun gini gitu ler bagi jawapan
Dah tanya pun pada Puan Gurubesar kan
Tentu-tentu nyer mak aku TAK SETUJU
Sebab dia adalah kaki sinetron

Hari ini, hehehe tuah mak aku.. masuk paper UTUSAN MALAYSIA tu...
Yg kelakar nyer
"surirumahtangga, Norlia...."
Bila lak mak aku tukar profession ni

Hari ni aku tak joging gak
Sebab.. panas laaaaa.. tmpt korang tak panas ke ?
Oleh itu, sbb nak gak senam2 sket
Aku telah mengeluarkan segala hape baju laki aku
Kemeja.. Seluar.. T-Shirt
Dan AKU MENGGOSOK BAJU hokay
selama 90 minit
Ni kira exercise tak ?
Aku kira gak laa... sbb skang otot-otot aku rasa cekang
dan lengan rasa cam lemak terbakar
tapi perut lak rasa LAPAR !!!!
aku tau ler korang gelakkan aku kan..
kan.. kan.. kan...
TAKPE.. WAIT AND SEE
.
.
.
p/s : BROOCHBIZZ dah masuk stok baru untuk Mother's Day Special.. Meh ler beli untuk ibu-ibu kamu sumer...

1 comment:

MyDreamWeight said...

salam dear..
menggosok tu mmg bleh burn kalori...ngan panas n berpeluh2..heheh