Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, January 6, 2012

Khayla Hasya - 1 yo


Rasa betul-betul cepat masa berlalu..
Tup-tup setahun dah Hasya..

Nak snap gambar dia skang memang susah sangat..
Nak lepas sesaja..

Tu yang pagi tadi sampai kena suruh abang Kalep dia peluk..

SETAHUN..

  • Masih breastfeed dan minum susu mami lagi sehingga saat ini. Tapi minggu depan akan mula campur-campur kalau bekalan susu tak cukup.
  • Sudah pandai cakap, kalau dah kenyang.. NANAK NANAK.. kalau tanya nak lagi?.. DAH..DAH.. kalau nak susu.. MAAAKKKK... kalau nak makan... AMAM AMAM.. kalau nak tido.. AJUUUU AJUUUU agaknya dia cakap JOM laa kot ;)
  • Jalan dah laju.. susah dah nak tengok dia merangkak
  • Sangat suka lepak dengan mami kat dapur.. bagi sudu satu.. mangkuk satu.. beriya-iya laa dia main masak-masak.. pastu siap sudukan buai, dinding, kerusi.. gaya sebiji cam mami kasi dia makan.
  • Gigi masih ada 7 batang
  • Sangat suka memunggah.. dgn Kalep mami tak pernah pasang selotep kat laci.. ikat pintu almari.. 
  • Tak suka bergambar.. Kalep dulu suka sangat bergambar
  • Rambut belakang dah panjang, tapi rambut depan tak tumbuh-tumbuh
  • Sangat manja dengan papa
  • Suka makan benda-benda renyah cam keropok ikan, buah-buah, kacang panjang, biskut
  • Masih suka makan nestum beras merah
  • Lauk kegemaran dia ikan goreng dan sup ayam
  • Suka minum air kosong
  • Agak lasak.. ni mesti terkenan Kakak Kecik a.k.a Kaira
  • Tak suka benda berbulu macam bear
  • Suka kucing
  • Suka main laptop dengan kamera
Alhamdulillah Hasya sihat dan aktif..
Wpun berat dia tak seberapa..

Dia juga senang dijaga...
Malam mami pasti tido cukup..
Jarang meragam.. jarang demam..

Semoga Hasya jadi anak yang baik dan soleh..
Mami, Papa dan abang sayang sangat pada Hasya....

SELAMAT HARI LAHIR YANG PERTAMA :)
.
.
.

7 comments:

Cik Sibuk said...

Happy Birthday..

Mmg cam gitu, cepatt je masa berjalan..
Nanti kang tup tap dah masuk skolah, masuk uni, ada bf, kahwin..hehee

AIN NAZRI said...

happy besday jugak buat adik manis.. semoga bijak dan rajin2 tolong mummy kat dapur.. *mami kan dah rajin masak skrg* hehehe

|| NaFiRaa || said...

happy bithday Hasya.. untie nih silent reader mami Hasya.. tapi hari untie tinggalkan komen sebab nak wish birthday Hasya.. Be a good girl k~

I want to lose weight said...

Tq auntie sumer..

muah-muah

wannur said...

hepi besday to hasya!!

mata ko comel nak!

Mimy Hamid said...

hepi besday hasya comel....dah besar dh si tembam mami ni

CuCuCamber said...

happy birthday hasya <3