Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, January 30, 2012

Motion Detector


Kalau tgk mami dah siap2 nak pergi keje..
Mula laa dia menggelabah..
Takut kena tinggal..

Selalunya dia ambik je apa kain yg ada..
Terus sarung kat kepala..
Selalunya spender abg kalep jadi mangsa..

Pagi ni dia mengamuk nak suar sekolah abang..
Nak sarung kat kepala..
Udahnya aku bagi tudung aku jer..

Suker sangat laa tuh..

Masa Kalep..
Aku panggil dia telinga lintah..
Tengah tido nyenyak camne pun..
Dengar bunyi sket je..
Terus celik mata..

Yang ni pulak motion detecter..
Kadang2 dok syok berenjut dalam buai..
Pastu aku lalu tepi buai nak pi dapur..
Terus dia bergerak2.. Tau je aku lalu..

Kalau tido atas katil lagi bencik tau..
Kadang2 dia dah lepas nenen tu..
Aku ni nak laa luruskan badan pulak..
Asyik mengereng jer..

Elok aku melentang..
Dia pun merengek laaa..

Huhuhu penat!!!!

3 comments:

Wanita Mutalib said...

sama la kak.
Qalesya pun gitu.
baru nak wat regangna badan, dia dah minta tetek semula hee.

zatie_izzati said...

Budak BF mmg cam tu.. Same cam anak sy, klu sy tido sbelah die die bleh tido ngan nyenyaknye… elok je sy bgn… dan2 tu gak die terjage

I want to lose weight said...

aura nenen tu kuat sangat :))