Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 8, 2012

Diet 30 kilogram - D30KG


Akak mula ESOK!!!!

Sapa-sapa yang kata nak join hari tu..
Sila laa mula gak dalam minggu depan..

INGAT!!!

Diet ni bukan untuk turun 30kg dalam masa sebulan..
Tapi SETAHUN!!!

So, dalam sebulan lebih kurang kena turunkan 2kg - 3kg

Nak diet... impian kena realistik..
Tak payah nak berangan 10kg sebulan..

Akak dah bosan diet yoyo ni..
Bila ada contest diet poyo-poyo..
Bila abih contest diet pun kelaut..

So, sapa yang nak sama-sama diet setahun ni..
Boleh tinggal comment kat entry ni..
Tak pun PM FB aku..
Make sure korang join FB Kumpulan Manusia Mahu Kurus..

1- Nama
2- Berat sekarang

Kita update laa sekali sekala ek.. at least sebulan sekali..
Tak payah laa tetiap minggu nak snap gambor tepek kat blog, FB apa bagai..
Selalu-selalu timbang pun tak elok..

Kali ni kita wat diet slow and steady hokay..
Takde tekanan..

Cuma nak pastikan.. by the end of 2012..
Kita semua adalah orang yang baru..


Sebagai penaik semangat..
Ada hadiah yang menanti peserta yang berjaya turun 30kg..
Dan nanti akak akan cari juga org yang nak sumbangkan hadiah..

GOOD LUCK !!!!
.
.
.

17 comments:

Honey Lurve Baby said...

Saya nak join huhuhuhu,
berat sekarang 109kg
nama saya intan

cathy@home said...

The title of your blog was what I was thinking this morning.

Honey Lurve Baby said...

Saya nak join huhuhuhu,
berat sekarang 109kg
nama saya intan

syarqiah75 said...

wajib joinnnnnnn.....:)

kakngah said...

ahkak zel.. ahdik nak joint..

harap2 ada yg sudi tunjuk ajar diet utk BF mommy....

harap2 dpt berdiet secara tegar. program sebelum ni takde kekuatan diri nk joint.

nama saya
kakngah from lembah!
lebiu

myza said...

ZALIA saya nk join jugak..selain tu apa syarat nak pastikan kita semua diet on track.spt cth hadiah bg peserta yg byk trun setiap sebulan ke.baru motivate ok x??

Nama :Maiza
Berat sekarang :90kg
blog: http://soaldiet.blogspot.com

diLot said...

kak zel.. yg ni kne lebih 90 kg tu ke?

I want to lose weight said...

YE LEBIH 90KG SAHAJA

pengguins said...

Zel.... Aku nak join gak ah...
Pearls...dengan berat 95 kg...
Huhuhu...
Http://pearlsweets.blogspot.com

azurayahya said...

aku nak joint gak...

amaniammar said...

salam

sis...this the one i need

nak join jg..x dpt turun 30kg setahun
15 kg satahun dah kira hebat dah...

nama: amaniammar
current : 69kg (naik!!!!!!)

si tuan putri kiUt said...

den pun nak joinnn....
start hari ni 9 januari 2012...

berat: 83.8kg...target 30kg jugakk... fuiyohhhhhh... Insyaallah

I want to lose weight said...

Myza - u nak sponsor ke hadiah bulanan?

Ida chubby said...

Nak join leh?kena ada fb ke? ex 99htn nye geng ni hehehe

Nama : Ida
Berat: 85kg (nnt cnfrm balik)

I want to lose weight said...

SAPA-SAPA NAK JOIN..

masuk FB group KMMK hokay

qaseh johanna said...

akak..sy nak join boleh walaupon terlambat...plsss...

nama :: meme
berat :: 102kg

I want to lose weight said...

mana ada terlmabt lagi..

tarikh tutup lusa..

tapi kamu kena join group Kumpulan Manusia Mahu Kurus tu dulu..

add akak punya Fb, pastu search group