Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 29, 2012

Susu Ibu


Tidak dapat dinafikan susu ibu memang banyak kebaikkannya..
Bersyukur la pada yang dapat menyusukan penuh 2 tahun..

Hasya sudah campur susu formula genap 1 tahun..

Dan skang.. mami dia dah berhenti pam pun..
Wpun ramai yang nasihat boleh mula mengepam balik..
Mami dia dah takde kekuatan nak teruskan..

So sekarang, di rumah Mak Long..
Hasya minum sepenuhnya susu formula..
Namun, waktu lunch.. dia tetap menikmati susu mami..
Begitu juga selepas waktu pejabat, malam dan hari cuti..

Kat rumah mami belum ada botol dan susu formula..
Hanya kat rumah Mak Long sahaja..

Hasya lak ada peelnya..
Kalau nampak mami..
Dan-dan tu botol buang tepi..

Hari tu ada gak beli fresh milk..
Igt nak ajar dia minum kat rumah..
Haram di minumnya..
Last2 dapat kat abg Kalep ler jugak..

Apa pun, alhamdulillah.. dapat susukan penuh Hasya smpi setahun..
Sampai sekarang juga masih menenen..
Mami ok jer..
Senang gak malam2..
Tak payah sembab2 mata bangun buat susu..
.
.
.

1 comment:

EriN HairudiN said...

hmmm....naqib hanya bf sehingga 2 bulan, but a few days back picit2 ada kuar sua kat naqib...haremmm dia nak dah beso kan...huhu