Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, June 14, 2012

I is suka u ols...


15/06/2012 - Jumaat

Nampak sangat lepas mandi tak lap kaki...
Tangan i tak sampai laaa...
Berat turun..
Perut merening ni baru takat lembik je..
Belum susut lagi..

Yes!!!

Pagi ini 124.00 kg..

Semalam 125.4kg, maknanya turun 1.4kg !!
Banyak tuh!!

Ikutkan semlm aku makan banyak giler..

Pagi telur dadar 3 biji + kobis
Tengahari 3 ketul ayam goreng rempah
Petang Salad + Tuna + Mayonis
Malam Sup ayam 5 ketul
Pastu sebelum tido.. rasa perit sket perut..
Pi ngecak sup sawi MIJ dalam 2 sudu + telur sket..

Mak aaaiiiii.. banyak gile aku makan semlm..

Namun begitu...

Semalam adalah minum air masak sebanyak 7 liter!!!!

Kencing adalah sebanyak 27 kali sehari!!!
Penat tapi berbaloi!!!!

Hari ni..

Sarapan baki sup sawi semalam + ikan tenggiri goreng sepotong
Lunch - kemungkinan besar salad + tuna + scramble egg
Dinner - kemungkinan besar ayam goreng

Target air masak = 7 liter jugak

Semoga menjelang Isnin depan..
Aku sudah meninggalkan 120+ kg :)
.
.
.

7 comments:

gebu's fairy tales said...

teruskan usaha anda kak zel, chaiyok!!

Sue Lynnda said...

wahh..banyak nye turun. Chaiyokkk kak zel. u can do it!!

noradzlina.kamdani said...

selamat berjaya zel..kuatkan azam utk tinggalkan 120 kg tu ye...aku sokong ko dr belakang..aku thn dpn la start.

NurulHudaResad said...

yeahhhhh!!! semangat tol tgk kak zel kali ni....

LiaNa YuSoF said...

saya pun sedang berkira2 untuk mulakan diet ini.. saya akan jadikan kakzel & MR sebagai pemangkin semangat saya.. wallah! hehe.. smoga berjaya kakzel.. dan untuk saya jugak.. ;)

Bazilah said...

Assalamualaikum! Tumpang lalu, nak bagitau ni ade pertandingan Lose Weight Challenge, boleh menang sampai rm1000 woh! Best!

Min Aina Ila Aina said...

Tahniah kak atas penurunan tu, dan good luck untuk yang seterusnya. Mudah2an raya ni Kak Zel akan lebih bergaya dengan berat baru.