Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 18, 2012

Silap laa semalam... winged bean betoi!!!!


19/06/2012 - Selasa

Adeh.. tak lepas lagi 120-an..
Turun 800 gram sahaja...

Mungkin ada silap sket semalam...

1- Aku skip lunch sbb sibuk sangat dengan kerja.. tak sempat keluar
2- Aku termakan kacang botol (winged bean) yang mana carbs sungguh tinggi rupanya..

Nutrition Facts
Serving Size 1 oz
 
Amount Per Serving
Calories from Fat 2
Calories 42
 
% Daily Values*
Total Fat 0.26g 0%
  Saturated Fat 0.063g 0%
  Polyunsaturated Fat 0.049g  
  Monounsaturated Fat 0.066g  
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 10mg 0%
Potassium 166mg  
Total Carbohydrate 7.97g 3%

Memula tu aku cari gak kat fatsecret..
Tapi salah masuk nama...

Pastu kena lak semalam penat yang amat..
Aku pun.. ala.. MAKAN JELAH!!!

Malam, baru aku cari betul2 kacang kelisa tu apa



 
Lebih kurang menu semalam..  
Breakfast - Telur dadar + kobis + ikan kembung bakar
Lunch - SKIP
Dinner - Ikan tongkol 4 potong + kacang botol 1/2 cawan   .





Maka, hari ini...
Takkan SKIP makan lagi..
Dan takkan makan benda carbs tinggi..
Takkan makan processed food..
Akan minum air 6L..
Akan berdoa banyak2 pada Allah..
Semoga aku dirahmati dan diberi semangat yang kuat :)

Yang atas tu gambar sarapan pagi ni
Ikan tongkol 2 potong + 3 biji scramble egg buh bawang sket + cilik sket

Berat pagi ini = 121.0 kg
Berat semalam = 121.8 kg
Jumlah penurunan = 0.8 kg
Jumlah penurunan keseluruhan = 6.5 kg
.
.
.

4 comments:

NurulHudaResad said...

takpe kak....ada gak penurunan tu.....jgn stress2..semangat!! yeaahhhh!!!
iols baru turun 1kg je acane...

Mrs Nazar said...

kak zel: kira berkesan gak la ..diet style mcm akak ni..diet atkin ek namanya... boleh di praktikkan ketika pantang nih..0 carb... byk tu turun dgn kak zel..so impress..

tahniah tahniah...go go chaiyok.. kak zel

I want to lose weight said...

eee jangan praktikkan masa pantang...
ATKINS haram untuk ibu menyusukan.. apa lagi dalam pantang..

camne anak ko nak dapat khasiat susu tu kalau carbs takde...

akak ni menunggu hasya campur2 susu ler.. smpi menternak badan tara ni..

la ni dia dah campur2 baru akak nekad nak diet

noradzlina.kamdani said...

hebat zel....kali ni ko sungguh serius..teruskan usaha.