Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, June 22, 2012

Semangat dah ke laut...


23/06/2012 - Sabtu

Bukan sebab berat aku naik 2kg..
Berat aku tak ke mana-mana pun..
Dok tara 120.7kg tu jugak..
Dah laaa.. malas nak fikir..
Seumur hidup orang dah tau aku gemuk..
Dari baby aku dah montel..
Apa ada hal?!!

Ni berkenaan keje tak seberapa aku ni...
Akhirnya.. saat ditunggu tiba juga...
2-3 minggu sudah..
Dimomokkan dengan harapan palsu bahawa kontrak akan sambung lagi 3 bulan..
Oklah tukan..
Sempat lagi menabung untuk ke Vietnam..
Sempat laa raya riang ria..

Tup-tup...
Lagi seminggu kontrak nak habis..
E-mel diterima.. bye-bye PID..

Wpun dah jangka.. dah bersedia..
Tapi mental aku terganggu jugak..
Fikirkan apa aku nak buat lepas tak keje..
Takkan dok umah jaga anak?!!
Menambah stress!!

Bukan aku tak suka jaga anak aku..
Tapi sebab dari Khaleef baby smpi laa Hasya..
Aku belum pernah lagi jaga depa seminggu tanpa henti..
Bagi laa aku masa sket kan..
Takkan laa mendadak nak kepit anak kat rumah..

Ikutkan aku takde Plan B ke.. Plan C ke...
Zero!!

Pasni bergantung harap kepada duit bahan bakar ler gamaknya..
Hat tu pun ikut musim..
Kalau kena bulan yang lansung takde drama baru..
Hazab jugak..

Takpe laaa...
Redho jelah..
Bukannya aku takde lakikan :)
.
.
.

6 comments:

Mummy Iswatie said...

Ko kan rajin update blog. Payment nuffnang mesti masyuk gak. Byk cara la zell. Aku tau hang byk idea nak generate income

kak tini (umialya) said...

xmo stress..

kakngah said...

cool bebeh!
aku dulu cam tu gak.. serabut kepala fikir camne la kehidupan aku tak bekerja. kira itulah pertama kali aku tak bekerja semenjak hbs belajar...

meera said...

Byakkan entry dlm blog.. Duit nuff msti byk. All the best zel.

I want to lose weight said...

Nuff ni aku tak harap dah...
Setahun ni smpi satu buffered pun xde

noradzlina.kamdani said...

sabo zel..rezki ada tu...ko xmo keje kt TF sementara tu? jd cashier pun pe salahnye...