Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, May 19, 2011

Mau START ke?

Ada pheminat-pheminat lama (wah, perasan lebih di hari gaji)
Yang dah menjadi sahabat-sahabat pun..
Mencadangkan agar satu Program Diet diadakan semula..

Akak Zel pun hape lagi..
Terus naik timbang..
Nak tgk layak ke tak layak nak diet ni :))
(tak sedor ke diri lagi tuh)

OH MY GOD!!! (tp masa tu akak sebut Ya Allah)

Sudah naik 3kg!!!!

Sebelum makan Noriday FOC klinik gomen bagi tu..
Menten dari lepas beranak sampai Hasya 4 bulan = 117kg..
Selepas makan Noriday sepapan pun tak abih lagi.. terus naik 3kg..
Ni kalau diteruskan..
Mau cecah balik 135kg..

Inche Izman sengih je..
Akak tahu dalam hati dia mesti bersorak-sorai..
Selamat dia nak kumpul duit beli Medela Freestyle.. huhuhuhuhu..

Oleh itu,

Apa macam geng?!!!

Harus ke kita sumer berdiet kembali dengan yuran RM10.00..
Sapa turun banyak dia bolot sumer :)

TAPI..

Kena cari Program yang sesuai untuk ibu menyusu..
Kan ke ramai peserta 99HTN hari tu kena badi Akak..
Kena buatan orang sampai melahirkan orang :)

Ada cadangan?!!!
.
.
.

14 comments:

Kau Dan Aku-Hidup Ini said...

ahkak,,,kalau bkn ibu2 menyusu takleh join ek?? Sy pon nak lost weight jugak,sbb menghitung hari nak naik pelamin ... hehee

99HTN tu - 99 Hari Tanpa Nasi ek???

I want to lose weight said...

Sapa-sapa pun boleh join.. Ni tgh bincang2 pasal program apa yg sesuai untuk semua org

etiey.com© said...

huhuu bila strat sam sokla cam saya sekarang ni hah

gebu's fairy tales said...

ai ok je kak..followww
selepas 99HTN..ai naik 5kg tau..uwaa!!!

-calm- said...

nak join gak.. dah naik 5kg nie.. huhu

m.q said...

nak join jugak weh....

I want to lose weight said...

Bagi laa idea Program Diet apa yg kita nak buat ni.

DETOX takmo.. Hazab

Ida chubby said...

x dapat la nak join nmpknye..baby x kuar lagi huhuhu

arbaieyah said...

aku setuju zel...
oleh kerana ramai yg menyusu badan utk baby tmasuk aku..
aku cadangkan kita buat mcm ni...
kalau 99htn tu berat sikit...protien diet pun berat... kita buat, kita diet secara sendiri tetapi bertanding...para peserta bebas pilih cara diet masing2... kalau rajin pos menu apa yg d makan setiap hari dan setiap minggu peserta kena paparkan berat badan melalui gambar d weigh scale. final nanti kita lihat sapa yg turun paling banyak dgn memaparkan gambar kg peserta. sapa yg paling byk turun berat..dia dikira pemenang...amacam???

zatie_izzati said...

nak joinnnnnnnn

islam_dihatiku said...

Salam'alaik.
Just dropping by.
Akak, sy rasa akak leh try cara Atkins' Diet.
InsyaAllah berkesan.
We've 'naturally' gained weight by ourselves [ahaks], so we've to lose naturally.

Honestly to say, this diet really helps but we must strictly follow in order to achieve the vision. Hehe.

Feel free to drop by at this blog >>> http://www.taknakgemuk.com/ <<< he has inspired many people until today (includes me). ^_^

Lia said...

nak join jugak..

I want to lose weight said...

Atkin's Diet ni cam susah sket :)
Hehehe.. nak diet tapi nak yg senang2 :))

Sofie Natashah said...

http://denaikurusku.blogspot.com/2011/05/cadangan-untuk-contest-anjuran-kak-zel.html

kak zel, ni saya ada cadangan pasal program diet yang akak nak buat tu, sudi2 la singgah rumah saya tu, mana lah tahu kot2 kak zel ada rasa yang sesuai...