Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 25, 2011

Minyak RON 95


Wpun malam tadi dah kata tak naik..
Tapi lama mana sangat laa kan..
Paling-paling sampai pilihanraya..
Lepas tu start laa meroyan balik..

Ikutkan aku ni takde la terasa sangat..
Sebab tempat keje dekat je..

Yang aku benci tukan..
Minyak yg naik..
Benda-benda lain ikut naik sama mengambil kesempatan..

Contoh.. gula naikkan 2 mgu lepas..
2-3 hari lepas tu.. aku pi beli susu Kalep..
Oooo... dan-dan harga susu naik RM2.00...
Takkan laaa.. lepas je kata gula naik harga..
Pengeluar susu pun berdesup buat susu stok baru..

Ni kalau minyak naik pulak..
Harga susu tentu naik lagi..
Hairannya kenapa susu FM ni seolah2 kerajaan tak ambik peduli..
Kadang2 naiknya smpi tak munasabah..
Padahal tukar packaging baru je..
Isi dalam tu tetap susu yg sama..

Memang laa boleh bagi susu ibu yg FOC tu..
Tapi takkan anak besar Kalep tu nak kasi nyonyot lagi..
Mau tercabut!!

18 billion ye..
Ikutkan apa laa sangat 18 billion tu..
Dibandingkan dengan pembaziran-pembaziran lain..
Terutama sekali bila pilihanraya kecil..

Kata RAKYAT DIDAHULUKAN :)
.
.
.

6 comments:

mama iris said...

betol la tu.....apa2 kenaikan minyak dunia la hapa laaa....."rakyat didahulukan" merasai impaknyaaaaaa......boleh gitu??

shima said...

takde maknanya..mmg dh agak dia tak naik kan rega psl dia org dh bising masuk paper berita kata nk review kan.kalu gitu sllu nye tak naik la.

kalau stail najib ni..naik rega brg tak yah announce.terus kan naik je

Nieja said...

hmm rakyat didahulukan tu nak pancing undi jer..
kata malaysia pengeluar minyak..kene gak ikut harga minyak dunia..ape kes..ntahla, naik jemu da dgr alasan harga blablabla di negara ini lebih murah berbanding negara2 jiran.. hak tuih (lepas geram kat blog k.zel =P)

si tuan putri kiUt said...

huhh cakap lebih2 kang...komen lebih2 kang...kutuk lebih2 kanggg jadi isu plakk!!...tapi memang geram tak puas hati!!!.... GAJI tang tu gakk...nak2 staf gomen ni.... bila mintak naik gaji hapah pun tak layan!...brg2 mentah kemain lg naik rege... sok ada yg makan ubi kayu je...tu pun rege ubi mahal... makan pasir ngan kayu jek laaa jawabnyer....

I want to lose weight said...

dulu org kata takde duit makan ikan sardin jelah..

sardin pun rege kaw2.. disember sardian cap ayam rm2.70 setin..

masuk 2011 terus rm3.00 setin

setin kecik tu makan sorang cukup laa

quezul said...

yup..susu anmu, naik harga dr 43.90 - rm55....sgt mnegejutkan....mcm tk musabah pun ada :/