Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 16, 2011

Baru 10 hari..

Rasa cam dah 100 hari..

Nasib baik skang dia dah kurang memerap malam..
Satu malam.. lebih kurang 3 kali bangun nak menyusu..
Cuma pastikan je perut dia sentiasa penuh dengan susu..
So, boleh tido lena semua orang..

Kalau malam.. mengempeng je mmg tak cukup..
So, siang kena perah sekurang-kurangnya 6 oz..
Untuk tambahan kepada mengempeng..
Kena bagi dalam botol 2 oz setiap kali dia bangun..
Baru aman dunia malam..

(kejap lagi aku nak wat entry tanya pasal susu simpanan ni..
So, proud pumping mum.. bersedia ye)


Kuning ada sikit-sikit lagi..
Nurse gomen pun dah datang selang sehari..
Tkde datang hari2 cam minggu seblm ni..

Semalam nurse bawak penimbang..
Hasya sudah berjaya naik 350 gram..
Masa lahir 3.05kg..
Semalam dah 3.4kg..
Tak lama lagi.. Akak Kayra akan kalah dengan Hasya :)
.
.
.

14 comments:

Mieja@Amiizaa2001 said...

comelnya...main tembam:):) minum susu ibu nie...:)

yeahhhhh zel aku sangat bangga dgnmu:)

Luv like this.... said...

sukenya..bibir dia!!

Farra Dhelina said...

wahh..makin comey lah!! merah kulit dia ye...

selamt berpumping kak! :)

mimie1678 said...

comelnyaaaa.... meh sini auntie geget nakkkk.... gerammmm...

Shima Md. Zahar said...

ya Allah.. zel.. comeeeiiiinyaaaa hasya... dgn pipi bam..bam.. tu.. shedaaappp gomol tu..
zel.. biasa laa bby dlm hari.. mmg akan meragam malam.. macam anak aku nie.. lepas hari ajer.. dah ok. dia akan bangun pun 2 kali ajer setiap malam.. lega..

MaMa aDaMaQiL said...

tahniah k.lang...terusk' usahe...pumping,pumping n pumping...pasni dh leh upgrade S3..hehehe

Zulaikha said...

Hasya sangatlah comel!!!geraaammmm...

I want to lose weight said...

:) teringin nak upgrade ke Medela..

noradzlina.kamdani said...

comelnye hasya...

Alida Ali said...

Comelnya geram tgk..

IbuHanna said...

salam, zel nk tanya sket..

if bersalin kat swasta, bole yer nti bgtau nurse gomen tuk dtg cek baby kat umh? sbb my 2nd baby ni nti insyaallah nk deliver kat swasta..yg 1st dulu mmg deliver hosp gomen..

ceywie said...

comey, lain muka ngan abgnya. semangat betul dia. hehehe....

Ms AiReEn MoHd said...

oppppss patin....tekezuttt mummy eryn tgk hasya...bg daddy boy tgk gak....cepat nye besor....cute lak tu...mami amik la gambo ngan abg kalippp...lame tak dengo cite abg kalip

gebu's fairy tales said...

amboi jelingan manja giteww