Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, January 26, 2011

Batuk kat tangga...

Jangan salah teka..
Itu bukan susu formula..
Tapi adalah susu formula nenen Mami terbaek dari ladang..

Klu mlm, tgu smpi dia menangis kuar airmata..
Baru susu stok ni kuar peti ais...
sayang wooo.. dah la tak byk lg menyimpan :)

sekian entry pagi ini..

dari Akak Zel yg stress,

- gaji tak masuk lg.. ntah hade ntah idak..

- jiran sblh dok memekak mesin rumput dr 7.00 pg td smpi ke la...
hagak2 laaaa kot rajin pun..
anak wa sama wa lum layan lagi ni tido sesi pagi :(
.
.
.

7 comments:

Suhaila Ismail said...

eeii dah pandai pegang botol yee...comellll

chikleen said...

dear KZel..
congrats dpt baby girl.comey!!
saya silent follower blog ahkak..
lagi 1 lupa congrats..kerana memilih susuibu utk Hasya..

cuma;

awat bg kat botol?nape x direct?adakah kerana tek sakit diganyang Hasya?bukan apa,khuatir bila kurang stimulation dari si penghisap..makanye pengeluar boleh jadik berkurangan juga.
KZel mkn la apa milk booster pun..jarang nk membantu.yg pasti, mmg direct stimulation.ala2 skin to skin contact gitu.lebih la sket feelingnye kan..

kalau tek begitu sakit, syringe la jwbnye.it happens to my son juge..
pastu, sy guna la MAM punya nipple shield..it helps yow!!tek tak sakit, and my nipple lebih develop (lebih tonjol :D).
makanye, sblm abis pantang..anak saya berjaya la direct feeding tanpa nipple shield.dpt saya merasa keseluruhan mulutnya bersentuh dgn tek saya...mode: rasa nyaman.

ini adalah pengalamn semata2.
kekhuatiran saya adalah botol itu.nyahkan botol itu sementara waktu.nnt kZel pam2..rasa x cukup susu.end up fedup dan akhirnye beralih kpd formula.owh...sedih.

cuba ye!

I want to lose weight said...

takde nyer pandai..
sebab mami nak snap gambor..
dia takut botoi tu jatuh..
cepat2 dia pegang :))

I want to lose weight said...

Botol tu hanya pakai kalau dia mengamuk malam..

Selagi dia tak mengamuk..
Direct BF je..

Siang-siang mmg tak pernah lansung guna botol..

Dulu guna syringe.. tapi kalau dia tengah mengamuk sakan.. syringe tu pun tak jalan..

Botol ni selalunya guna pukul 3.00 pagi.. time ni dia sedar dari tido cam lapar bebenor..

Bagi botol dalam 2oz.. pastu bagi dia direct BF dalam 30 minit ke 40 minit.. pastu baru lega dia tido balik smpi kul 5.30 pagi..

sab said...

comelnye bby hasya dh pndai pegang botol..clever!c

noradzlina.kamdani said...

pandainye hasya model botol susu he he he

Kaseh said...

naper la ko suka amek gamba hasya dari posisi aku susah nak tgk..geram jek tau..